fbpx

, Κυριακή
16 Φεβρουαρίου 2025

search icon search icon

Intrakat: Κατασκευάζει φωτοβολταϊκό πάρκο 171 MW για τη ΔΕΗ

Την κατασκευή ενός νέου φωτοβολταϊκού πάρκου 171 ΜW στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη ξεκινά o Όμιλος Intrakat για λογαριασμό του Ομίλου ΔΕΗ, ο οποίος προχωρά δυναμικά την οργανική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία εταιρειών Intrakat – Ameresco – RES Invest PV 171MW, στην οποία ο Όμιλος Intrakat είναι επικεφαλής και συμμετέχει με ποσοστό 45%, υπέγραψε με την εταιρεία Spartakos Energy (100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες) σύμβαση για την κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου 171 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Το έργο αποτελείται από τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς, με bifacial πλαίσια και σταθερό σύστημα στήριξης, στις θέσεις «Εξοχή 7» (80 MW), «Εξοχή 8» (75 MW) και «Καρδιά 1» (16 MW) των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης. Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής τους θα διασυνδεθούν τους υφιστάμενους Υποσταθμούς Υψηλής Τάσης της περιοχής.

Στο πλαίσιο του έργου, η κοινοπραξία θα αναλάβει τη μελέτη εφαρμογής, την αδειοδότηση, την κατασκευή, την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία των τριών φωτοβολταϊκών, αξιοποιώντας έτσι την ευρεία τεχνογνωσία των εταίρων της σε αντίστοιχα έργα. Η διάρκεια κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 14 μήνες. Το συμβατικό τίμημα του έργου ανέρχεται στο ποσό των 43 εκατ. ευρώ. Το έργο εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει την ηλεκτροδότηση σχεδόν 70.000 νοικοκυριών, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή περίπου 68.000 τόνων CO2 ετησίως.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.