12:25, Τετάρτη
06 Ιουλίου 2022

Μαλαματίνα: Η νέα εποχή της ιστορικής οινοποιίας – 5 νέες ετικέτες σε 1 μήνα

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την ιστορική ελληνική οινοποιία “Μαλαματίνα”, με τη σφραγίδα του Ομίλου Εταιρειών Mantis.

Η εταιρεία εντάχθηκε στο δυναμικό του κορυφαίου διανομέα στην ελληνική αγορά, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση μιας επιτυχημένης πορείας 127 ετών, αλλά και τις προϋποθέσεις για δυναμική ανάπτυξη στο μέλλον.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασική προτεραιότητα του Ομίλου Εταιρειών Mantis είναι η υλοποίηση ενός επενδυτικού και επιχειρηματικού πλάνου για την ενδυνάμωση της εταιρείας, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά την θέση της στην ελληνική και ξένη αγορά, ενώ παράλληλα θα προσθέσει αξία στην τοπική οικονομία της Θεσσαλονίκης και στο εισόδημα Ελλήνων αγροτών.

Στόχος της «οινοποιίας Μαλαματίνα», σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Αλέξανδρο Κρομμύδα είναι «να δημιουργήσουμε προϊόντα προσιτά στο ευρύ κοινό».

«Αποφασίσαμε από την διανομή να περάσουμε και στην παραγωγή κάνοντας γνωστά τα δικά μας προϊόντα» πρόσθεσε ο κ. Κρομμύδας.

Ο Όμιλος Μantisgroup δραστηριοποιείται στο χώρο διανομής εδώ και χρόνια. Μεταξύ άλλων ήταν ο αποκλειστικός διανομέας της βότκας Ursus και του Redbull. «Έχουμε μάθει να χτίζουμε τα προϊόντα από το μηδέν» σημείωσε ο κ. Κρομμύδας.

Για αυτό τον λόγο, στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι να συνεχίσει την παράδοση των εκατό και πλέον χρόνων, να εξακολουθήσει, δηλαδή, να παράγει τη ρετσίνα που ταυτίστηκε με την «Μαλαματίνα», αλλά παράλληλα να δημιουργήσει νέα προϊόντα και να πετύχει rebranding της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η Οινοποιία Μαλαματίνα δημιούργησε πέντε νέες, φρέσκες οινικές προτάσεις. Πρόκειται για τον λευκό ξηρό οίνο Ρεζινέ (αποτελείται 100% από σαββατιανό), τον ροζέ ξηρό οίνο Ρεζινέ (από σαββατιανό και merlot), καθώς και το λευκό(80% σαββατιανό και 20% ροδίτη), ροζέ (merlot 100%) και κόκκινο ξηρό (100% αγιωργίτικο) οίνο Φίλιωμα.

Με τη σημερινή δυναμική της Οινοποιίας Μαλαματίνα μπορούν να εμφιαλώνονται 25.000 φιάλες την ώρα.