, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Οι αγοραστές σε πρώτο πλάνο στο Χρηματιστήριο

Παραμένει ανοδικό το momentum στο ελληνικό χρηματιστήριο, με το οποίο δείχνει πως έχει τη δυναμική να κατακτήσει νέες κορυφές. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους μέχρι τώρα το ΧΑ ουσιαστικά δεν έχει πτωτική συνεδρίαση.

Τη συγκεκριμένη περίοδο ο Γενικός Δείκτης κερδίζει πάνω από 6%, ο FTSE 25 ενισχύεται περί το 6,5% και ο Mid Cap σημειώνει άνοδο πάνω από 5,5%. Πρωταγωνιστής της ανοδικής κίνησης αναδεικνύεται ο τραπεζικός δείκτης που καταγράφει αύξηση περί το 14%. Αυτό που έχει καταστεί σαφές είναι ότι η χρηματιστηριακή αγορά ποντάρει σε σημαντικές θετικές εξελίξεις, είτε μέσω αναβαθμίσεων από οίκους αξιολόγησης το προσεχές διάστημα είτε μέσα από τα μεγάλα deals που φαίνεται να κυοφορούνται με αιχμή τον ενεργειακό τομέα. Παράλληλα, η αγορά προεξοφλεί την επιστροφή του ΧΑ στις ώριμες αγορές, ενώ παράλληλα προεξοφλεί τη διεύρυνση της βαρύτητας της χώρας στον δείκτη MSCI, καθώς επίκειται η εισαγωγή της Motor Oil προσεχώς. Υπό αυτές τις συνθήκες οι αγοραστές εξακολουθούν να κρατούν τα ηνία στο ελληνικό Χρηματιστήριο, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνέχιση της ανόδου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.