, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Optima Bank: Μπόνους με μετρητά και δωρεάν μετοχές σε μέλη ΔΣ και στελέχη

Τη διανομή εφάπαξ έκτακτης αμοιβής (μπόνους) καθώς και δωρεάν μετοχών σε μέλη του ΔΣ και το προσωπικό της τράπεζας, στο πλαίσιο επιβράβευσης για την επίτευξη των στόχων χρήσης 2023, προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία θα συγκληθεί στις 23 Μαΐου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Optima Bank.

Ειδικότερα, προτείνεται η διανομή μετρητών ως 4 εκατ. ευρώ από τα καθαρά κέρδη χρήσης 2023 (100,7 εκατ. ευρώ) σε μέλη του ΔΣ (εκτός των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών) και το προσωπικό της τράπεζας, σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική αποδοχών. Το σώμα των μετόχων καλείται να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ, προκειμένου να καθορίσει τους ειδικότερους όρους κατανομής των μπόνους με τη μορφή μετρητών. Παράλληλα, προτείνεται να διατεθούν δωρεάν σε μέλη ΔΣ και προσωπικό ως 300 χιλιάδες μετοχές, οι οποίες θα εκδοθούν, μέσω κεφαλαιοποίησης κερδών χρήσης 2023, ύψους ως 1,03 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αφορά τον πρόεδρο, τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, ανώτατα στελέχη της τράπεζας και τακτικό προσωπικό. Για τη φετινή χρήση προτείνεται προέγκριση αμοιβών 580 χιλ. ευρώ για τα μη εκτελεστικά μέλη και 560 χιλ. ευρώ για τα εκτελεστικά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.