, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.: Κερδοφόρα η χρήση του 2023 μετά από 15 χρόνια ζημιών

Επιστροφή σε κερδοφορία πέτυχε στη χρήση 2023 η ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε., πετυχαίνοντας μάλιστα καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις της διοίκησής της.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι “παρουσιάζει την πρώτη κερδοφόρα χρήση της, με κέρδη στα 305.000 ευρώ ενώ το EBIΤDA θα κυμανθεί στις 885.000 ευρώ” και τονίζει ότι η προηγούμενη χρονιά είχε κλείσει με ζημία (2.201.000) ευρώ, ενώ το EBIΤDA κυμάνθηκε στα (-1.625.500) ευρώ. Κατά συνέπεια, τα οικονομικά αποτελέσματα βελτιώθηκαν κατά 114% και 154% αντίστοιχα.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της επιχείρησης, Θεόδωρος Μπέσσας, επισημαίνει ότι η εταιρεία για το 2023, έδωσε έμφαση   στη συνεργασία με τα δίκτυα των χονδρεμπόρων  σε όλη την Ελλάδα, δίκτυα που στήριζαν και στηρίζουν την εταιρεία και το προϊόν ΣΟΥΡΩΤΗ για πάρα πολλά χρόνια. Το  ποσοστό συμμετοχής του Χονδρεμπορίου στον συνολικό εγχώριο τζίρο ανήλθε στο  61% από 49% το 2022, ενώ το ποσοστό αύξησης τζίρου στο +65%.  Αυτό έγινε υιοθετώντας  μία κοινά αποδεκτή και αποτελεσματική εμπορική πολιτική και χρησιμοποιώντας τους πόρους της εταιρείας στο συγκεκριμένο κανάλι, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αγοράς (premium HO.RE.CA , Fragmented)   και περιοχής αντίστοιχα .

Η Γενική Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Φρίντα Μελετίδη, σε  σχετική δήλωσή της τονίζει από την πλευρά της: “Μετά τα τελικά, και πάνω από τις προβλέψεις μας, θετικά  αποτελέσματα αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι, για αυτό που όλοι μαζί καταφέραμε, αλλά και για το θετικό κλίμα  μεταξύ των εργαζόμενων και συνεργατών μας. Συνεχίζουμε  έτσι με τη μελέτη του νέου επενδυτικού πλάνου και με την υλοποίηση μέρους αυτού, σε πρώτη φάση. Έχοντας παραγγείλει τα δύο πρώτα μηχανήματα ήδη από τον Ιούλιο 2023, αναμένουμε την εγκατάστασή τους  το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου 2024  και παράλληλα  ενεργούμε για την προμήθεια νέων μηχανημάτων που θα ανανεώσουν την παραγωγική λειτουργία. Σημειώνουμε επίσης, ότι ήδη έχουν υλοποιηθεί οι προγραμματισμένες κτηριακές βελτιώσεις και υποδομές.

Όσον αφορά την επόμενη τριετία, σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε  συγκεκριμένες στρατηγικές, σε όλα τα τμήματα, έχοντας την  απόλυτη βεβαιότητα  πως η ΣΟΥΡΩΤΗ  Α.Ε θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα, αλλά και να διατηρηθεί ως ο leader στον κλάδο του φυσικού μεταλλικού νερού και όχι μόνο”.

πηγή naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.