, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Από την Αλφαβήτα το… Ύψιλον είναι που ξεχωρίζει

Μέσα στην καρδιά της πόλης, κρυμμένο στα στενά, αν κάποιος ψάξει προσεκτικά θα εντοπίσει στην οδό Εδέσσης ένα διατηρητέο του 1870, στο οποίο στεγάζεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μαγαζιά της πόλης.

Ρεπορτάζ: Βάσω Μόκκα

Το όνομά του; Ύψιλον, σημείο συνάντησης για όλες τις ώρες της ημέρας. Άνοιξε για πρώτη φορά πριν πέντε χρόνια και σε χρόνο ρεκόρ μεταμορφώθηκε σε κάτι παραπάνω από ένα απλό coffee-shop.

Το κτίριο όπου στεγάζεται, κατασκευάστηκε το 1870 από το Ναουσαίο Ιωάννη Κύρτση και ήταν ένα από τα πολλά χάνια της πολυπολιτισμικής Σελανίκ. Για χρόνια ήταν ένας χώρος που φιλοξενούσε μικρές επιχειρήσεις που παρήγαγαν από γλειφιτζούρια μέχρι και σαπούνια. Από το 2017, όμως, ανακαλύφθηκε από έξι νέους ανθρώπους, που όχι μόνο το αναδιαμόρφωσαν, αλλά του έδωσαν μία εντελώς νέα, φρέσκια πνοή.

Το Ύψιλον είναι ένα όμορφο, άνετο με πολλούς χώρους all day μαγαζί, από το οποίο αναβλύζει η καλλιτεχνική ποικιλότητα, μιας και αναφερόμαστε σε ένα νεοκλασικό του 19ου αιώνα. Είναι ο κατάλληλος χώρος για να επιλέξει κανείς είτε να επισκεφτεί με την παρέα του, για μία μπύρα ή έναν καφέ, είτε να φέρει το λάπτοπ του και να εργαστεί ή να διαβάσει, μιας και ο χώρος είναι άπλετος και φωτεινός, ενώ η ατμόσφαιρα τόσο φιλόξενη, που δημιουργεί στους επισκέπτες του ένα αίσθημα οικειότητας.

Τις πρωινές ώρες λειτουργεί σαν ένας στυλάτος χώρος, όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να ανοίξεις συζητήσεις με τους φίλους σου, πίνοντας τον καφέ σου, ενώ τις βραδινές ώρες ο τεράστιος χώρος του επιτρέπει να μετατραπεί σε ένα από τα πιο hip μαγαζιά της πόλης, όπου μπορείς να απολαύσεις το κοκτέιλ σου, χορεύοντας με το ρυθμό της μουσικής!

Info: Εδέσσης 5

2310 530480

Από την έντυπη εφημερίδα Karfitsa

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.