Την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση της EMFI (πρώην ΕΒΓΑ), μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου προαναγγέλλει η διοίκησή της, δηλαδή η οικογένεια Φιλίππου, στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση του 2022.
Η εταιρεία πραγματοποίησε πέρυσι αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5,1 εκατ. ευρώ -σ.σ.: σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στις 31/01/2022 και 14/12/2022-, ενώ νέα αμκ 3,999 εκατ. ευρώ αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευσή της που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου του 2023. Η EMFI -πρώην ΕΒΓΑ, το σήμα και τα ψυγεία παγωτού της οποίας εξαγόρασε το 2011 η Ελαΐς-Unilever- που δραστηριοποιείται πλέον μόνο στον χώρο παραγωγής και εμπορίας τυποποιημένου και σερβιριζόμενου παγωτού και κρουασάν, προαναγγέλλει νέες ανατιμήσεις για τη φετινή χρονιά.
Όπως αναφέρει στις οικονομικές της καταστάσεις, στόχος για τη φετινή χρονιά είναι η άμεση επέμβαση στις τιμές των προϊόντων της εταιρείας λόγω των έντονων διακυμάνσεων των παραγόντων κόστους, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται τόσο η κερδοφορία όσο και η ανταγωνιστικότητά της. Η εταιρεία δεν είναι κερδοφόρα. Τα αποτελέσματα προ φόρων στη χρήση του 2022 διαμορφώθηκαν σε ζημιές 3,58 εκατ. ευρώ από ζημιές 4,04 εκατ. ευρώ το 2021 και οι καθαρές συνολικές ζημιές διευρύνθηκαν στα 3,714 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,658 εκατ. ευρώ.
Αρνητικό ήταν το πρόσημο και για τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων, που διαμορφώθηκαν σε ζημιές 1,8 εκατ. ευρώ από 2,379 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν στο 1,2 εκατ. ευρώ από 603.363 ευρώ το 2021.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL





