, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Mega Systems & Supplies Solutions: Βιοδιασπώμενα οικολογικά είδη εστίασης και eco friendly συστήματα αρωματισμού και εντομοαπώθησης

Στον χώρο των βιοδιασπώμενων προϊόντων έχει κάνει είσοδο η εταιρεία Προμήθειες HO.RE.CA E.E. Μάλιστα, εκτός από τα οικολογικά αναλώσιμα είδη εστίασης, στα οποία διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και συσκευασίες ειδών τροφίμων φτιαγμένες από φυσικά υλικά, η εταιρεία έχει επενδύσει σε καινοτόμα συστήματα αρωματισμού και εντομοαπώθησης που δεν χρειάζονται προωθητικό αέριο (spray) με αποτέλεσμα να προσφέρει πιο αποδοτικές και πιο Eco-Friendly λύσεις. Όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στην Karfitsa ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, Ιωάννης Ράπτης «μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά και άλλοι επαγγελματίες της εστίασης με έμφαση στην περιβαλλοντική ευαισθησία, επιλέγουν την ατμοσφαιρική τεχνολογία για τον αρωματισμό τους και την εντομοαπώθηση».

κ. Ράπτη, ποιες υπηρεσίες και προϊόντα παρέχετε και σε ποιους απευθύνεστε;

Η εταιρεία μας έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη με έτος ίδρυσης το 2009. H νομική μας επωνυμία είναι Προμήθειες Ho.Re.Ca .E.E αλλά τα εμπορικά brandς με τα οποία μας γνωρίζει η αγορά είναι MegaSystems & Supplies & Solutions. Το συνολικό δυναμικό της εταιρείας είναι 18 άτομα με επίσης δυο εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες στο τομέα της μυοκτονίας και εντομοαπώθησης. Τέλος διαθέτει 13 οχήματα – φορτηγά για την καθημερινή εξυπηρέτηση των πελατών της και εξυπηρετούμε 12.000 πελάτες μηνιαίως.

Η εταιρεία έχει δυοBrandsπουαναπτύσσει. Το πρώτο αφορά στην MegaSystemsScent + της οποίας είμαστε αντιπρόσωποι για Θεσσαλονίκη και Κιλκίς και περιλαμβάνει υπηρεσίες αρωματισμού επαγγελματικών χώρων με εξειδίκευση το sensory marketing και branding μιας επιχείρησης μέσω της όσφρησης, υπηρεσίες απολύμανσης μέσω αυτόματων συστημάτων για τις τουαλέτες και υπηρεσίες εντομοαπώθησης μέσω χρήσης εξειδικευμένων αιθέριων ελαίων και εγκεκριμένων προϊόντων από τον ΕΟΦ, για την απώθηση μύγας και κουνουπιού.

Το δεύτερο Brand Supplies & Solutions αφορά σε εμπόριο αναλωσίμων μαζικής εστίασης, εμπόριο χαρτικών, απορρυπαντικών, ειδών συσκευασίας και διανομής φαγητού και ειδών καθαρισμού στους κλάδους hotel, restaurant και café καθώς και για όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Ο κ.Ράπτης

Η εταιρεία έχει μπει και στον κλάδο των βιοδιασπώμενων προϊόντων. Τι προϊόντα διαθέτετε; Ποια καταστήματα και ποιες περιοχές εξυπηρετείτε;

Τον τελευταίο χρόνο, έχουμε επενδύσει ως εταιρεία στον τομέα των βιοδιασπώμενων προϊόντων, ο οποίος ακόμα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, καθώς η μετάβαση από την προγενέστερη εποχή του πλαστικού ή του ανακυκλωμένου υλικού απαιτεί ακόμα πολύ χρόνο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ανάγκες για τη μεταφορά τροφίμων και υγρών ήταν μια εύκολη και πιο οικονομική λύση με το πλαστικό ποτήρι ή τη σακούλα ή το αλουμινοσκεύος για παράδειγμα, και τώρα πρέπει όλα αυτά τα είδη να αντικατασταθούν με βιοδιασπώμενα σκεύη.

Για τη μεταφορά φαγητού και γενικότερα για την συσκευασία take away υπάρχουν λύσεις με τη χρήση προϊόντων από ζαχαροκάλαμο, από χαρτί που δεν περιέχει πλαστική αδιαβροχοποίηση, από φύλλα φοίνικα και από Bamboo και ξύλο. Εάν επισκεφθείτε την σελίδα μας κι επιλέξετε τα Bio-Eco προϊόντα θα δείτε αναλυτικά όλες τις διαθέσιμες συσκευασίες, την εφαρμογή που έχουν και όλα τα πλεονεκτήματα που αυτά παρουσιάζουν στους επαγγελματίες που θα υιοθετήσουν Eco friendly προϊόντα. Αυτά τα είδη που έχουν κατασκευαστεί από τα παραπάνω υλικά δεν υπόκεινται σε τέλος χρήσης πλαστικών

Όσον αφορά στις υπηρεσίες MegaSystems κι εκεί η εταιρεία έχει επενδύσει σε καινοτόμα συστήματα αρωματισμού και εντομοαπώθησης που δεν χρειάζονται προωθητικό αέριο (spray) με αποτέλεσμα να προσφέρει πιο αποδοτικές και πιο EcoFriendly λύσεις. Έτσι με γνώμονα αυτό δημιούργησε ένα μοναδικό προϊόν το ”airfly” με εκχύλισμα από τα φυτά χρυσάνθεμο για την απώθηση της μύγας και κουνουπιού από τους χώρους εστίασης και γενικότερα όλους τους επαγγελματικούς χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και άλλοι επαγγελματίες της εστίασης με έμφαση στην περιβαλλοντική ευαισθησία επιλέγουν την ατμοσφαιρική τεχνολογία για τον αρωματισμό τους και την εντομοαπώθηση τους.

Τι πρέπει να προσέξει μια επιχείρηση στην επιλογή βιοδιασπώμενων προϊόντων;

Λόγω του ότι υπάρχει μια σύγχυσή στη χρήση των βιοδιασπώμενων προϊόντων και ειδικά στη τιμολόγηση τους, δηλαδή στο αν υπόκεινται στο ειδικό τέλος για κάθε κλάδο αλλά και στο τρόπο χρήσης του προϊόντος πρέπει ο τελικός χρήστης να ενημερωθεί από τον προμηθευτή του για τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις του προϊόντος προτού προχωρήσει σε αγορά του.

Πως μπορούν τα οικολογικά προϊόντα να ανανεώσουν και την εικόνα μιας επιχείρησης;

Όσον αφορά το «αποτύπωμα» που αφήνει η επιχείρηση με τη χρήση γενικότερα οικολογικών προϊόντων είτε βιοδιασπώμενων προϊόντων είναι διαφορετικό. Υπάρχουν πολλά είδη αυτή τη στιγμή τα οποία είναι ανακυκλώσιμα και προϊόντα τα οποία μπορούν να κομποστοποιηθούν και να τα εναποθέτουν με τα οργανικά απόβλητα. Οπότε μια επιχείρηση όση μεγαλύτερη τάση έχει να εναρμονιστεί με τη φιλικότητα στο περιβάλλον, μπορεί να το επιτύχει σε πολλούς τομείς, όπως ενέργεια, αναλώσιμα και να εναρμονιστεί με τη περιβαλλοντική συμπεριφορά που επιτάσσει το μέλλον για ένα βιώσιμο περιβάλλον.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ Karfitsa

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.