fbpx

, Παρασκευή
26 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Μια αναζήτηση για φυσικά προϊόντα δημιούργησε το Botanistas

Η Μαρία Καμαριώτου και η Βάσω Κουτσιούκη είχαν μια βαθειά προσωπική ανάγκη: να αποβάλουν κάθε χρήση χημικού από την ζωή τους. Έτσι, ξεκίνησαν έναν εκτενή περίπατο αναζήτησης για τις πρώτες ύλες, τις διάφορες τεχνικές και τον απαραίτητο εξοπλισμό, με σκοπό τη δημιουργία φυσικών, χειροποίητων προϊόντων.

Της Φιλίππα Βλαστού

Επί ένα χρόνο πειραματιζόντουσαν ερασιτεχνικά δημιουργώντας φυσικά προϊόντα περιποίησης. «Όταν είδαμε ότι είχε απήχηση και αποδοχή από τον κόσμο πήραμε την απόφαση να πάμε στο επόμενο στάδιο. Να ανοίξουμε ένα μαγαζί. To Botanistas λοιπόν άνοιξε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Το μαγαζί λειτουργεί στην περιοχή των Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, σε ένα κατάστημα που πριν μπούμε εμείς ήταν εγκαταλελειμμένο, αλλά μας τράβηξε η ενέργεια που εξέπεμπε ο χώρος», αναφέρει στην Karfitsa η Μαρία Καμαριώτου.

Τα φυσικά προϊόντα καταλαμβάνουν σημαντικό μερίδιο στην αγορά, παρατηρεί η ίδια. «Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση από πολίτες που επιθυμούν να ενσωματώσουν φυσικά προϊόντα στη ζωή τους. Ειδικά όταν αντιλαμβάνονται τα οφέλη αυτών των προϊόντων στον εαυτό τους δεν το αλλάζουν μετά. Έχουμε σταθερούς πελάτες που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας εδώ και τρία χρόνια και συνεχίζουν, επειδή αναγνωρίζουν τα οφέλη», σημειώνει.

«Στο κατάστημα έρχονται από όλη τη Θεσσαλονίκη, αλλά και εκτός πόλης. Αυτό είναι κάτι που μας εκπλήσσει και μας χαροποιεί. Έρχονται από Αθήνα, Λάρισα, Κατερίνη ακόμη και από Κύπρο. Μέσω του Online shop στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό όπως Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, χώρες στις οποίες έχουμε στείλει πολλές φορές», αναφέρει σχολιάζοντας την απήχηση που έχουν τα φυσικά προϊόντα.

Το Botanistas εξειδικεύεται στα φυσικά καλλυντικά όπως λάδια περιποίησης προσώπου, μαλλιών, σώματος, σαπούνια ελαιολάδου, κεραλοιφές, από πρώτες ύλες που προέρχονται από την Ελλάδα, ενώ υπεύθυνη στον τομέα της παραγωγής στο εργαστήριο είναι η Βάσω Κουτσιούκη.

«Το λαδάκι για μαύρους κύκλους, ο ορός εντατικής θρέψης για το πρόσωπο και το λάδι τριχόπτωσης είναι προϊόντα best seller. Βλέπουμε μάλιστα ότι τα φυσικά προϊόντα τα προτιμούν διάφορες ηλικίες», υπογραμμίζει η κα Καμαριώτου.

Η Βάσω Κουτσιούκη και η Μαρία Καμαριώτου

Η κίνηση ματ

Ποια είναι η πιο άμεση κίνηση που μπορεί να κάνει όμως κάποιος για να αντικαταστήσει τα συμβατικά – συνθετικά προϊόντα με φυσικά; «Το πιο απλό που μπορεί να κάνει ένας πολίτης για να αρχίσει σιγά σιγά να αντικαθιστά προϊόντα με εκείνα που είναι φυσικά είναι το λάδι προσώπου. Κάναμε αγώνα για να μάθει ο κόσμος να μην χρησιμοποιεί κρέμες που περιέχουν ένα σωρό βλαβερά υλικά. Το λαδάκι για το πρόσωπο ήταν σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα, καθώς οι καταναλωτές έκαναν πολύ ομαλά την μετάβαση από μια συμβατική κρέμα σε κάτι φυσικό», αναφέρει η κα Καμαριώτου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.