, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

SKG Eco Shop, το κατάστημα που στέλνει οικολογικές συσκευασίες σε όλη την Ελλάδα

Οι οικολογικές συσκευασίες είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε χώρο εστίασης και το SKG Eco Shop είναι η εταιρεία που με έδρα τη Θεσσαλονίκη προμηθεύει με ανάλογα προϊόντα επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Η SKG Eco Shop διαθέτει μοντέρνα οικολογικά βιοδιασπώμενα είδη και συσκευασίες από φυσικά υλικά όπως, φύλλα φοινικιάς, ζαχαροκάλαμο, άμυλο καλαμποκιού και πατάτας, κυτταρίνη, ξύλο σημύδας. Η επιχείρηση λειτουργεί από το 2010 ως Naturesse Hellas και το ηλεκτρονικό κατάστημα από το 2017 με την προσθήκη ενός νέου brand της Vegware.

Διάφανα… «πλαστικά» ποτήρια

Ακούγοντας οικολογικές συσκευασίες το μυαλό πάει κατευθείαν σε χάρτινα καλαμάκια, ποτήρια και σακούλες, όμως πλέον υπάρχει πλήθος επιλογών από προϊόντα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και συνάμα έχουν μια εκσυγχρονισμένη μορφή και design. Άλλωστε η συσκευασία είναι μέρος του προϊόντος κάθε χώρου εστίασης, η οποία μεταφέρει τη φιλοσοφία του brand μιας επιχείρησης στον τελικό καταναλωτή. Χρησιμοποιώντας «πράσινες» συσκευασίες το εκάστοτε μαγαζί αποδεικνύει στην πράξη τις οικολογικές ευαισθησίες που διαθέτει για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η SKG Eco Shop για παράδειγμα διαθέτει διάφανα «πλαστικά» ποτήρια που παράγονται από άμυλο και όχι από πετρέλαιο, τα χρώματα στην εκτύπωση λογοτύπου είναι οικολογικά, ασφαλή για την υγεία και όχι τοξικά. Οι «πράσινες» συσκευασίες απευθύνονται σε οικολογικά υπεύθυνες επιχειρήσεις, που διαθέτουν υπεύθυνη στάση απέναντι στο θέμα της μείωσης των απορριμάτων. Το SKG Eco Shop στέλνει οικολογικά προϊόντα σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό το λόγο δίνει την δυνατότητα στους πελάτες του την αποστολή δειγμάτων, χωρίς χρέωση, ώστε να έχουν μια πλήρη εικόνα τόσο για το υλικό της συσκευασίας, όσο και του μεγέθους, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες τους. Η SKG Eco Shop διαθέτει την μεγαλύτερη γκάμα σε οικολογικές βιοδιασπώμενες συσκευασίες τροφίμων με 1000 + κωδικούς. Περίπου 300 κωδικοί είναι άμεσα διαθέσιμοι στην αποθήκη του και τα υπόλοιπα κατόπιν παραγγελίας. Σημαντικό δε είναι το γεγονός ότι όλα τα είδη διαθέτουν όλα τα απαραίτητα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά ποιότητας, ενώ είναι βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα, κατάλληλα για απόρριψη σε καφέ κάδους.

Κομμένα φύλλα γίνονται… συσκευασίες

Ένα από τα πιο μοντέρνα οικολογικά προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία SKG Eco Shop είναι τα Plam leaf, τα οποία προέρχονται από κομμένα φύλλα που είχαν πέσει στο έδαφος και η κατάληξη τους θα ήταν απλά να σαπίσουν. Όμως αντ’αυτού συλλέγονται, πλένονται καλά σε καθαρό νερό, παραμένουν στο νερό και πιέζονται μηχανικά σε καλούπι στους 120°C. Δεν χρειάζονται άλλα πρόσθετα για την κατασκευή τους. Η διαδικασία στεγνώματος γίνεται σε φούρνο με κάρβουνα από ξύλο. Κάθε τεμάχιο είναι μοναδικό και έχει το δικό του σχήμα, ενώ το προϊόν είναι αδιαπέραστο από έλαια, νερό και ανθεκτικό σε: ηλεκτρικό φούρνο έως 220 °C, φούρνο μικροκυμάτων και ψύξη έως -25 °C.

info: SKG Eco Shop, στην οδό Κατούνη 3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τηλ. 231 500 5998, site: www.skgecoshop.com

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ Karfitsa

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.