, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Από υπάλληλος κομμωτηρίου πετυχημένη επιχειρηματίας εξαιτίας της πανδημίας

Από κομμώτρια, επιχειρηματίας εν μέσω πανδημίας.

Οι νέες συνθήκες ζωής που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, ο εγκλεισμός, η καραντίνα, ο ατελείωτος ελεύθερος χρόνος και η ριζική διαφοροποίηση της καθημερινότητας, άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας, μητέρας δυο παιδιών. Η Ανδρομάχη Αυγέρου, αν και δυσκολεύτηκε πολύ να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα, τελικά τα κατάφερε, εγκατέλειψε την κομμωτική και ακολούθησε το όνειρο της. Δημιούργησε τη δική της εταιρεία αξεσουάρ και πλέον τροφοδοτεί την αγορά με τα ευφάνταστα προϊόντα της, που έχουν κερδίσει την καρδιά των καταναλωτών.

«Μόλις γέννησα το δεύτερο παιδί μου, δεν πρόλαβα να επιστρέψω στη δουλειά μου στο κομμωτήριο και από τον εγκλεισμό της γέννας, έπεσα στον εγκλεισμό του κορονοϊού», επισημαίνει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ανδρομάχη Αυγέρου και εξηγεί πως, «ήταν μία περίοδος πολύ δύσκολη για εμένα, καθώς από μία γυναίκα ανεξάρτητη οικονομικά, πολύ κοινωνική και με ένα παιδί, βρέθηκα με ένα δεύτερο μωρό, πολύ απαιτητικό και αγκιστρωμένο επάνω μου, εκτός δουλειάς και με απαγορεύσεις και μέτρα εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας».

Από πολύ μικρή ηλικία, όπως λέει, με τα χέρια της μεταποιούσε τα πάντα. Έβαζε τις πινελιές της παντού, άλλαζε τα ρούχα της με ζωγραφικές ή άλλες τεχνοτροπίες, έφτιαχνε κοσμήματα με διάφορα υλικά, τσάντες μέχρι και παπούτσια. Τα χρώματα και η μόδα ήταν και είναι η αδυναμία της. Έτσι εξαιτίας της άσχημης ψυχολογίας που είχε από τον εγκλεισμό και των ατελείωτων ωρών στο σπίτι, άρχισε δειλά δειλά να φτιάχνει αξεσουάρ για τη μικρή της κόρη και για την ίδια, αλλά και γενικότερα για τα κορίτσια και τις γυναίκες.

Το χόμπι για να αντέξει τον εγκλεισμό της… άλλαξε τη ζωή

«Άσχετη από ραπτομηχανές και βελόνια, προσπαθούσα και πειραματιζόμουνα, ώσπου το αποτέλεσμα άρχισε να με ενθουσιάζει και εμένα και τους γύρω μου», εκμυστηρεύεται και συνεχίζει, «οι δικοί μου, τα αδέρφια μου και οι φίλες μου, με ενθαρρύνανε πολύ στο να ξεκινήσω κάτι. Στη βόλτα μας ή οπουδήποτε έβλεπαν τα αξεσουάρ μου, μου ζητούσανε πληροφορίες πως και από που να τα προμηθευτούν. Έτσι ήρθε η ιδέα για μία ανεπίσημη σελίδα στο instagram, με τις πρώτες μου δημιουργίες. Σε λίγους μόλις μήνες, πήρε άλλη τροπή, ευχάριστη για εμένα και απέκτησε μεγάλη ανταπόκριση, οπότε έγινε επίσημο brand και μετά από λίγο, ήρθε και το eshop» αναφέρει με περηφάνια.

Μετά το eshop, αφού μετέτρεψε το σπίτι της σε boutique με αξεσουάρ, ήρθε όπως η ίδια εξηγεί και το εργαστήρι, το οποίο «λατρεύω και αυτό το χρωστάω στον σύζυγό μου, που με βοήθησε και με στήριξε όσο τίποτα. Τώρα πια έχω τον χώρο μου, όπου δουλεύω και προβάλω τις δημιουργίες μου. Λειτουργεί και ως showroom με ραντεβού αν κάποιος θέλει να περάσει από κοντά να δει δείγματα και υφάσματα. Δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο πλέον και αυτό το οφείλω στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία», υπογράμμισε η Ανδρομάχη Αυγέρου και αν έχει πολλά σχέδια για το μέλλον, προτιμάει να τα κρατήσει μέσα της, μέχρι να υλοποιηθούν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ (Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ Αυγέρου)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.