, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

Viva Wallet: Αγωγή Καρώνη κατά της JP Morgan

Αγωγή εναντίον της JP Morgan άσκησε ο Χάρης Καρώνης, κατηγορώντας την τράπεζα ότι προσπαθεί να καταστείλει την ανάπτυξη της Viva Wallet, προκειμένου να την εξαγοράσει πλήρως σε προνομιακή τιμή.

Σύμφωνα με έγγραφα που επικαλούνται οι «Financial Times», ο Χάρης Καρώνης υποστηρίζει στην αγωγή του ότι η JP Morgan προσπαθεί να ρίξει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του, αποτρέποντας την εισαγωγή της στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Επίσης, ο κ. Καρώνης υποστηρίζει πως η αμερικανική τράπεζα εμποδίζει τη Viva, επιτρέποντας στην υπηρεσία πληρωμών της ίδιας της JP Morgan να ανταγωνίζεται τη Viva σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Υπενθυμίζεται πως η JP Morgan εξαγόρασε μερίδιο 48,5% στη Viva έναντι 800 εκατ. ευρώ το 2021, στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασής της στην Ευρώπη. Βάσει των όρων της επένδυσης της JP Morgan στη Viva, η τράπεζα μπορεί να αποκτήσει πλήρη έλεγχο της fintech, εφόσον η αξία της βρίσκεται κάτω από τα 5 τρισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2025.

Σύμφωνα πάντοτε με τους «Financial Times», η JP Morgan αντικρούει τις κατηγορίες του κ. Καρώνη με αγωγή, στην οποία υποστηρίζει ότι οι κινήσεις του γίνονται για να «περιορίσουν ή να παρακάμψουν τα συμβατικά και νόμιμα δικαιώματά μας ως επενδυτή». Σημειώνεται ότι και οι δύο αγωγές υποβλήθηκαν σε αρμόδιο δικαστήριο του Λονδίνου την Τετάρτη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.