ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Γιάννης Οικονόμου: Ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
28/08/2023
Cover Stories - Πρόσωπα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
oikonomou

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου είναι αυτό που λέμε μαθημένος σε ηλεκτρικές καρέκλες και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο επίκεντρο των γεγονότων άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του λόγω των αστοχιών της ΕΛΑΣ στα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας, όχι μόνο δεν έκανε πίσω, αλλά γύρισε τούμπα όλες τις εξελίξεις παίρνοντας γρήγορες και καίριες αποφάσεις για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Άλλωστε σε όλη του την πολιτική διαδρομή δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από το δάχτυλό του. Όποτε χρειάστηκε είπε τα πράγματα με το όνομά τους, ακόμα και την περίοδο που διατέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Στην πορεία µου στη ζωή ποτέ δεν µου άρεσαν τα ανιαρά και άνευρα πλαίσια. Αντίθετα, καμιά φορά ο ηλεκτρισμός µε θέλγει», είναι μια από τις ατάκες που ο ίδιος έχει πει παλαιότερα σε συνέντευξή του.
Γεννημένος το 1973 στη Λαμία, ο κ. Οικονόμου ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο, ενώ μετά σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Εργάστηκε για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως γεωπόνος σε σημαντικές εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες, ενώ από το 2011 είναι συνιδρυτής και εμπορικός διευθυντής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Related Post

Σταύρος Καλαφάτης: Ο Θεσσαλονικιός πολιτικός που βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Ο Έντυ Διαμαντόπουλος δεν είναι απλά η «φωνή» του Παναθηναϊκού, αλλά ο παίκτης της εξέδρας

Έλενα Ράπτη: Προσγειωμένη, τελειομανής και αγωνίστρια

Π. Μαρινάκης: Από τα Ψηλαλώνια της Πάτρας στο Μέγαρο Μαξίμου

Θεωρείται πρόσωπο με βαθιά γνώση της κομματικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς έχει περάσει σχεδόν από όλες τις σημαντικές επιτελικές θέσεις του «γαλάζιου» μηχανισμού. Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, αντίστοιχα, ενώ από τον Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν γενικός γραμματέας Καταναλωτή.

Το 2010 βρέθηκε κοντά στην Ντόρα Μπακογιάννη, στη δημιουργία του κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία ως γενικός γραμματέας και κατόπιν επανεντάχθηκε στη ΝΔ. Από το 2013 έως το 2015 ήταν επικεφαλής της Εταιρείας Οδικών Συγκοινωνιών της Αθήνας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2017 διετέλεσε γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας και τον Ιανουάριο του 2017 ορίστηκε σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία και αργότερα διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Τον Ιανουάριο του 2021 ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αρμοδιότητα την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ο πρωθυπουργός τον τοποθέτησε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2023 ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, θέση την οποία υπηρέτησε με θρησκευτική ευλάβεια και κατά κοινή ομολογία με απόλυτη επιτυχία. Μετά την παραίτηση Μηταράκη μετακινήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν έναν γιο, τον Δημήτρη.


Αριστερός σε όλα, αλλά δεξιών πεποιθήσεων

Όσοι γνωρίζουν τον Γιάννη Οικονόμου λένε με απόλυτη βεβαιότητα ότι είναι το «καλό παιδί» της Φθιώτιδας. Μαχητικός, εργατικός, στοχοπροσηλωμένος και προσγειωμένος.
Ο ίδιος λέει ότι είχε όμορφα παιδικά χρόνια στη Λαμία όπου μεγάλωσε. Οι γονείς του είχαν επιχείρηση γεωργικών εφοδίων και ο Γιάννης έπιασε δουλειά από μικρός, γι’ αυτό και γνωρίζει πολύ καλά ό,τι έχει σχέση με την αγροτική οικονομία.

Περνώντας στο Γεωπονικό, αποφάσισε να πιάσει αλλού δουλειά. Να μάθει πώς βγαίνει το μεροκάματο σε ξένα χέρια. Ανάμεσα στα πολλά που έκανε, εργάστηκε σε έναν εκδοτικό οίκο και κουβαλούσε βιβλία σε βιβλιοπωλεία, μιας και ήταν μανιώδης «βιβλιοφάγος». Αργότερα, βέβαια, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εμπορίας και παραγωγής τροφίμων.

Με την σύζυγό του την Άντζελα ήταν συμμαθητές από το Δημοτικό στη Λαμία.
Στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό, μαζί με τον γιο του τον Δημήτρη. Πιτσιρικάς στη Λαμία έπαιζε φουλ ποδόσφαιρο. Στο σχολείο, σε αλάνες, σε γηπεδάκια, σε αυτοσχέδια γήπεδα. Λέγεται ότι ήταν «συμπαθητικός» παίκτης. Κάλυπτε όλη την αριστερή πλευρά του γηπέδου.

Στη ζωή του, για κάποιον περίεργο λόγο, είναι σε όλα αριστερός, εκτός από τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Γράφει με το αριστερό χέρι, σουτάρει με το αριστερό πόδι, αλλά είναι φουλ δεξιός! Ακούει φανατικά ελληνική μουσική, κυρίως λαϊκά και τα έντεχνα ελληνικά, αλλά και ιταλική μουσική, ενώ φήμες λένε ότι είναι δεινός χορευτής. Του αρέσει το καλό κρασί και το καλό φαγητό, αν και δεν ξέρει από μαγειρική.

Παρόλ’ αυτά πηγαίνει τακτικά σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές. Μεγάλο του ταλέντο είναι να επιλέγει ξεχωριστά κρασιά και να εμπλουτίζει την κάβα του με εξαιρετικές νέες ετικέτες.
Στην πολιτική του διαδρομή παραμένει σκληρά παραταξιακός και δύσκολος παίκτης για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Είναι πάντα καλά διαβασμένος για τα θέματα της επικαιρότητας και έχει μάθει να απαντάει με επιχειρήματα χωρίς ποτέ να χάνει την ψυχραιμία του.

Η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, αφού ο Γιάννης Οικονόμου έχει αποδείξει ότι είναι ακούραστος μαχητής, σκληρά παραταξιακός και άνθρωπος για τα δύσκολα, όχι για τα εύκολα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Tags: Γιάννης Οικονόμου
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Σταύρος Καλαφάτης στην «Κ»: Το σχέδιο που καταρτίσαμε για τη Θεσσαλονίκη προχωρά με εντατικούς ρυθμούς
Cover Stories - Πρόσωπα

Σταύρος Καλαφάτης: Ο Θεσσαλονικιός πολιτικός που βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Γεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε σε ένα μικρό διαμέρισμα της Βασιλίσσης Όλγας, λίγα μέτρα από τον Ιερό...

Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
19/10/2024
Ο Έντυ Διαμαντόπουλος δεν είναι απλά η «φωνή» του Παναθηναϊκού, αλλά ο παίκτης της εξέδρας
Cover Stories - Πρόσωπα

Ο Έντυ Διαμαντόπουλος δεν είναι απλά η «φωνή» του Παναθηναϊκού, αλλά ο παίκτης της εξέδρας

H φετινή μπασκετική σεζόν του Παναθηναϊκού έχει αλλάξει vibe. Ο στόχος της ομάδας να ράψει ένα ακόμη αστέρι στην πράσινη...

Αναρτήθηκε από Φιλίππα Βλαστού
20/09/2024
Next Post
test

Rapid tests: Σε 170 σημεία σε όλη την Ελλάδα σήμερα έλεγχοι για κορονοϊό

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Προσοχή! Ο Νοέμβριος φέρνει αλλαγές σε 2 ζώδια

Αυτά τα 3 ζώδια θα ζήσουν μια τεράστια αλλαγή

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
28/01/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa