12:03, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

«Ιστορίες με …κάρυ» Γιώργος Αρμάγος: Δεν υπάρχει αγώνας χωρίς άγχος

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Συνέντευξη στην ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Είναι ο προπονητής των πρωταθλητών σε kick boxing και πυγμαχία. Τον Γιώργο Αρμάγο θα τον βρείτε είτε στο γυμναστήριο του στη Θεσσαλονίκη, είτε στο καφέ – μπαρ «Κίτρινο Ποδήλατο». Και δεν θα είναι μόνος… αφού η οικογένεια Αρμάγου είναι δεμένη ως γροθιά και τα αδέρφια εργάζονται από κοινού ώστε να οδηγούν τους αθλητές στην κορυφή και να ψυχαγωγούν όλους τους υπόλοιπους.

Πότε μπήκατε πρώτη φορά σε γυμναστήριο;

Από μικρός είχα τρέλα με τις πολεμικές τέχνες. Στα 15 άρχισα Tae kwon do και kick boxing. Μέχρι τότε δεν είχα δυνατότητα γιατι ζούσα σε χωριό της Ευρυτανίας.

Πώς μπήκε στη ζωή η πυγμαχία και το kick boxing;

Το 1992 ήρθαμε οικογενειακώς Θεσσαλονίκη κι ασχολήθηκα με την πυγμαχία. Ακολούθως δίδαξα kick boxing κι έβλεπα μεγάλη απήχηση από τον κόσμο… Στα 23, πάντα με την στήριξη από τα αδέλφια μου, αφού είμαστε μια γροθιά, ανοίξαμε το γυμναστήριο μας, τον Αρμάγο.

Ποια στιγμή στο ρινγκ δεν θα ξεχάσετε; 

Κάθε στιγμή έχει την δική της γοητεία. Από ένα μικρό γεγονός που είναι τα θεμέλια για το μέλλον του αθλητή μέχρι έναν παγκόσμιο τίτλο… Παράδειγμα, με Φλοριάν Μάρκου κερδίσαμε πανευρωπαϊκό επαγγελματικό τίτλο πυγμαχίας με 75.000 θεατές στο Λονδίνο. Με Ελίνα Καλλιονίδου στην κορυφαία διοργάνωση ΜΜΑ Bellator και M1 σε κατάμεστο στάδιο στην Κίνα δίνει στο τρίτο γύρο ΚΟ την αήττητη Κινέζα. Στιγμές ανεπανάληπτες όλες και είναι πολλές αφού στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου σαν προπονητής ο σύλλογος μας βγήκε πολυνίκης και πρωταθλητής πυγμαχίας. 

Περισσότερο άγχος έχει ο αθλητής ή ο προπονητής;

Δεν υπάρχει αγώνας που να μην υπάρχει άγχος, παρά την εμπειρία. Αυτή είναι η μαγεία γιατί δεν υπάρχουν εύκολα αποτελέσματα, ούτε σίγουρες νίκες.

Πώς είναι να εργάζεστε όλα τα αδέλφια μαζί;

Ευλογία που είμαστε τόσο αγαπημένα και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας μας σε όλα τα επίπεδα. Δουλεύουμε όλοι για ένα σκοπό με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας και στο κομμάτι που τα καταφέρνει καλύτερα.

Προλαβαίνετε προπονήσεις, γυμναστήριο και «Κίτρινο Ποδήλατο»;

Με καλή θέληση και μεράκι όλα γίνονται. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Τυχαίνει το kick και το καφέ να είναι δίπλα κι όταν τελειώνουμε τις προπονήσεις πηγαίνουμε για χαλάρωμα, meeting ή ότι άλλο χρειαστεί.

Ποιος από όλους έχει μεγαλύτερη αδυναμία στην αδερφή σας;

Ανάμεσα σε 5 αδέρφια υπάρχει μια γυναίκα.. φυσικό να την έχουμε όλοι αδυναμία. (Πιο πολύ εγώ αλλά δεν το λέμε χαχα)!

Σημείο της Θεσσαλονίκης που δεν αλλάζετε με τίποτα…

Είναι μαγεία ο Λευκός Πύργος, η παραλία, τα Κάστρα, τα πανέμορφα στενά …. όλα τέλεια και ξεχωριστά!

Πρόβλημα της πόλης που αν μπορούσατε θα το ρίχνατε νοκ άουτ;

Το παρκάρισμα. Δεν έχει λυθεί για χρόνια αφού όσα πάρκινγκ και να γίνονται τα αυτοκίνητα διπλασιάζονται… και είμαστε πάλι στο μηδέν.

Συμβουλή που δίνετε στους αθλητές…

Να αγαπάνε και να σέβονται τον δάσκαλο και τους συναθλητές τους, να έχουν αθλητική παιδεία και ότι μαθαίνουν να το χρησιμοποιούν πάντα κάτω από την καθοδήγηση του δασκάλου τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA