18:26, Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

«Ιστορίες με …κάρυ» Στέφανος Χατζημανώλης: Τουρισμός χωρίς καθαριότητα δεν γίνεται!

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Της: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

‘Εχει γυρίσει -σχεδόν- όλο τον κόσμο. Διότι πρώτα ζει και μετά προτείνει… ο τουριστικός πράκτορας και ιδιοκτήτης του γραφείου Silver Holidays, Στέφανος Χατζημανώλης, οργανώνει εδώ και χρόνια πλήθος εκδρομών για Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, θεωρείται «εξπέρ» σε προορισμούς όπως η Μάλτα και η Καππαδοκία. Κι επειδή είναι καλοκαίρι… σκέφτηκα να ταξιδέψουμε κι εμείς μαζί του. ‘Εστω και μέσα από τη μορφή ερωτο-απαντήσεων!

Πώς είναι η ζωή με μία βαλίτσα στο χέρι;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, δεδομένου ότι αντιμετωπίζω όλη τη τουριστική πραγματικότητα της Ελλάδας και των υπόλοιπων προορισμών στο εξωτερικό στην «πρώτη γραμμή» ελέγχοντας, συγκρίνοντας και σχηματίζοντας ολοκληρωμένη άποψη για κάθε αντίστοιχο θέμα (υποδομές, οργάνωση, προγραμματισμός κλπ.) χωρίς να έχω στερεότυπες και ανακόλουθες εικόνες από την «ηρεμία» ενός γραφείου..

Έχετε υπολογίσει τους προορισμούς που επισκεφτήκατε;

Είναι συγκριτικό πλεονέκτημα και κατά την άποψή μου, απαραίτητη προϋπόθεση για όσους θέλουν να εργαστούν στον τουρισμό, να έχουν θέληση αλλά και επιμονή να επισκεφθούν όλη την Ελλάδα και όσες περισσότερες περιοχές στο εξωτερικό είναι δυνατό. Στα 35 χρόνια ενασχόλησής μου στον τουρισμό επισκέφτηκα τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ευρώπη, την Ιβηρική, τα περισσότερα κράτη της Μέσης Ανατολής, τη Βόρεια Αφρική και την Άπω Ανατολή.

Τα μεγαλύτερα κέρδη ενός ταξιδιώτη…

Να φτάσει στο αντίστοιχο επίπεδο κατανόησης και αντίληψης της διαφορετικότητας και παράλληλα της μοναδικότητας κάθε προορισμού, αυτό τον κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Οι Θεσσαλονικείς ταξιδεύουν;

Ασφαλώς και ταξιδεύουν, μεμονωμένοι ή με τις οργανωμένες επιλογές των τουριστικών γραφείων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ποια πόλη στον κόσμο θυμίζει Θεσσαλονίκη;

Κάθε πόλη οπουδήποτε στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο έχει ένα ειδικό βάρος, μία ξεχωριστή απεικόνιση και ταυτότητα. Μάλλον όμως η Σμύρνη στο παραλιακό μέτωπό της θυμίζει ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη.

Θα είστε ξανά υποψήφιος σε δημοτικές εκλογές;

Είμαι χαρούμενος που βοήθησα τον συνδυασμό του νυν αντιδημάρχου Εφραίμ Κυριζίδη στις προηγούμενες εκλογές και θα παρείχα τις υπηρεσίες και τις γνώσεις μου σε όποιο άλλο πολιτικό συνδυασμό θεωρήσω ότι συγκεντρώνει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά για να πάει τη Θεσσαλονίκη έστω ένα βήμα παραπάνω.

Τι θα αλλάζατε εάν μπορούσατε στην πόλη;

Θα συντόνιζα καλύτερα τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, δημοτικής αστυνομίας και τουρισμού σε ένα ευέλικτο σχήμα, διότι τουρισμός και καλύτερη καθημερινότητα για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης δίχως καθαριότητα, πράσινο και ευταξία ΔΕΝ γίνεται!

Καλοκαίρι ή χειμώνα οι καλύτερες διακοπές;

Και οι δύο εποχές προσφέρονται για αξέχαστες διακοπές.

Αν πηγαίνατε μία εκδρομή η παρέα των 100% πού θα επιλέγατε;

Στο εξωτερικό στη Μάλτα, στην Ισπανία, τη Πορτογαλία ή την Καππαδοκία. Στο εσωτερικό στη Λέρο, στη Χίο ή στα Χανιά.

Στα δύσκολα ποιον εμπιστεύεστε;

Την οικογένεια και τους στενούς συνεργάτες μου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA