ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

K. Kυρανάκης: Ό,τι κατάφερα στη ζωή μου το κυνηγούσα με όλη μου την ψυχή

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
11/12/2022
Cover Stories - Πρόσωπα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Κ. Κυρανάκης: Πρότεινε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι ξεκάθαρα μαχητικός χωρίς ποτέ να χάνει την ψυχραιμία του. Όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μασάει τα λόγια του, δεν κάνει πίσω και δεν έχει μάθει να χάνει εύκολα. Από μικρός, ό,τι κατάφερε, το κατάφερε μόνος του χωρίς να του χαριστεί το παραμικρό.

Οι καθηγητές στο σχολείο τον θεωρούσαν τρομερά αντιδραστικό, αν και ήταν άριστος μαθητής. Τις δύο φορές που έφαγε αποβολή από το σχολείο δεν θα τις ξεχάσει ποτέ, αν όμως δεν είχε αυτό το πάθος για τη ζωή, δεν θα είχε φτάσει ποτέ εκεί που ήθελε. Βέβαια, όσο μεγαλώνει αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να λειτουργεί σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, γιατί το έχει πληρώσει αρκετές φορές.

Γεννήθηκε το 1987 στο Λουξεμβούργο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από τον Βόλο και την Κρήτη. Ο ίδιος λέει ότι είναι «προϊόν» ενός καλοκαιρινού έρωτα στη Σκιάθο. Η μητέρα του -σε μια μετάβαση στην καριέρα της- είχε πάει στο Λονδίνο. Το καλοκαίρι του 1986 επέστρεψε στην Ελλάδα καιενώ δούλευε στη Σκιάθο, γνώρισε τον πατέρα του και προέκυψε ο Κωνσταντίνος.

Στη συνέχεια, δυστυχώς οι γονείς του δεν ταίριαξαν και ο Κωνσταντίνος μεγάλωσε με τη μητέρα του.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Στρατηγική Επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας. Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο του μάρκετινγκ.

Επίσης, υπήρξε συνιδρυτής της πρώην πλατφόρμας BrainGain για την επιστροφή των νέων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Το 2014 συμμετείχε και στην καμπάνια του ΖανΚλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό «Forbes» τον επέλεξε στους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy.

Related Post

Σταύρος Καλαφάτης: Ο Θεσσαλονικιός πολιτικός που βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Ο Έντυ Διαμαντόπουλος δεν είναι απλά η «φωνή» του Παναθηναϊκού, αλλά ο παίκτης της εξέδρας

Έλενα Ράπτη: Προσγειωμένη, τελειομανής και αγωνίστρια

Π. Μαρινάκης: Από τα Ψηλαλώνια της Πάτρας στο Μέγαρο Μαξίμου

Από τον Γιούνκερ στη ΝΔ και από τις Βρυξέλλες στο… Πήλιο

Από μικρός ασχολήθηκε με τον λεγόμενο μαθητικό συνδικαλισμό ως πρόεδρος του 15μελούς στο σχολείο του. Δραστηριοποιήθηκε με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τον Μάιο του 2013 μέχρι τον Μάιο του 2017. Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και έλαβε 34.232 σταυρούς, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (που έγιναν με λίστα) ήταν στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών.

Από τον Απρίλιο του 2016 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εργάστηκε για 2,5 χρόνια ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, λαμβάνοντας περισσότερους από 42.000 σταυρούς. Στις 18 Ιουλίου 2019 εξελέγη με 238 ψήφους γραμματέας της Βουλής.

Στον ελεύθερο χρόνο του παίζει πολλή μπάλα και ακούει πολλή μουσική. Εσχάτως ασχολείται πολλές ώρες και με το παιδί του, αφού το καλοκαίρι έγινε μπαμπάς. Η αγαπημένη του σύζυγος Ελένη Αθερινού τού χάρισε μια όμορφη κορούλα. Φυσικά, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, επειδή μεγάλωσε σε μονογονεϊκή οικογένεια και είχε την έλλειψη του πατρικού προτύπου, αυτός ήταν και ένας λόγος που ήθελε πολύ να κάνει τη δική του οικογένεια.

Έχει ζήσει δέκα χρόνια στις Βρυξέλλες, αλλά όπως λέει δεν του αρέσουν, γιατί είναι μια πόλη καταθλιπτική. Προτιμά να μιλά για τον Βόλο και το Πήλιο όπου έζησε όμορφα παιδικά χρόνια διακοπών. Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι οι μισοί του συγγενείς είναι αριστεροί και όσο και αν ακούγεται περίεργο, συνεννοείται μια χαρά μαζί τους.

Αν και εντάχθηκε νωρίς στις φοιτητικές νεολαίες, δεν είχε ιδιαίτερη συμπάθεια σε αυτό που λέμε «κομματικός σωλήνας». Μπήκε στην πολιτική επί Καραμανλή το 2007, στην εθνική εκστρατεία των εκλογών για να παρακολουθεί τις ξένες πολιτικές εκστρατείες και ιδιαίτερα τις αμερικανικές και τις βρετανικές. Μετά ανέλαβε τα socialmedia του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Την πρώτη φορά που τον πήρε τηλέφωνο ο Γιούνκερ, νόμιζε ότι του έκαναν φάρσα… Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει μια ειλικρινή σχέση, πριν ακόμα ο σημερινός πρωθυπουργός αναλάβει πρόεδρος της ΝΔ.

Αν τον ρωτήσεις για το όραμά του, θα σου απαντήσει ότι η Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει χώρα-πρότυπο. «Όταν χάνεις, γίνεσαι πιο δυνατός» είναι η ατάκα που θυμάται από τον παππού του, στο μαγαζί του οποίου εργαζόταν σε νεαρή ηλικία στον Βόλο, και την οποία ακολουθεί κατά γράμμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Tags: Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Σταύρος Καλαφάτης στην «Κ»: Το σχέδιο που καταρτίσαμε για τη Θεσσαλονίκη προχωρά με εντατικούς ρυθμούς
Cover Stories - Πρόσωπα

Σταύρος Καλαφάτης: Ο Θεσσαλονικιός πολιτικός που βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Γεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε σε ένα μικρό διαμέρισμα της Βασιλίσσης Όλγας, λίγα μέτρα από τον Ιερό...

Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
19/10/2024
Ο Έντυ Διαμαντόπουλος δεν είναι απλά η «φωνή» του Παναθηναϊκού, αλλά ο παίκτης της εξέδρας
Cover Stories - Πρόσωπα

Ο Έντυ Διαμαντόπουλος δεν είναι απλά η «φωνή» του Παναθηναϊκού, αλλά ο παίκτης της εξέδρας

H φετινή μπασκετική σεζόν του Παναθηναϊκού έχει αλλάξει vibe. Ο στόχος της ομάδας να ράψει ένα ακόμη αστέρι στην πράσινη...

Αναρτήθηκε από Φιλίππα Βλαστού
20/09/2024
Next Post
Στ. Πέτσας για τα Τέμπη: Δεν πρέπει να κυριαρχεί στο δημόσιο λόγο ότι θέλει να συγκαλύψει κάποιος κάτι

Στ. Πέτσας: Υποκριτική η στάση Ανδρουλάκη στην υπόθεση Καϊλή

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια σήμερα 11 Αυγούστου

Οι αστρολογικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa