, Τρίτη
30 Απριλίου 2024

search icon search icon

Επίθεση στα γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας στη Ρωσία – Δύο νεκροί

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας αστυνομικός και ένας περαστικός, και ένας ακόμα τραυματίστηκε, έπειτα από πυρ που άνοιξε νεαρός άνδρας μέσα στα γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) στο Χαμπαρόφσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, νωρίς το πρωί σήμερα, 21 Απριλίου.
Ο επιτιθέμενος, 18χρονος υπήκοος πρώην σοβιετικής χώρας που ζούσε στην περιοχή, πυροβολήθηκε θανάσιμα στη συνέχεια από τους φρουρούς ασφαλείας. Ο δράστης πιστεύεται ότι είχε συνδέσμους με νεοναζιστική ομάδα, σύμφωνα με την FSB.
Ειδικότερα, ο δράστης διείσδυσε στα γραφεία της FSB στις 17:02 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια σκότωσε έναν πράκτορα της FSB και έναν επισκέπτη ενώ τραυμάτισε έναν άλλον, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία.
«Η ταυτότητα του εγκληματία εξακριβώθηκε: Πρόκειται για έναν κάτοικο της περιφέρειας του Χαμπαρόφσκ γεννημένο το 1999. Σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε σε μια νεοναζιστική οργάνωση», ανέφερε η FSB σε άλλη ανακοίνωσή της, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία.
Τα ένοπλα επεισόδια και οι επιθέσεις με στόχο τις αρχές και τις δυνάμεις της τάξης είναι ιδιαίτερα συχνές στον ρωσικό Καύκασο, αλλά σπάνιες στην υπόλοιπη Ρωσία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.