, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

81χρονη ξαναβρίσκει την τσάντα που της είχαν κλέψει πριν από τριάντα χρόνια

Μια αλλόκοτη ιστορία από τη Σκωτία δημοσίευσε το BBC, που μας εμπνέει να μη χάνουμε ποτέ εντελώς τις ελπίδες μας για ό,τι θεωρούμε χαμένο.

Πριν από τριάντα χρόνια έκλεψαν την τσάντα μιας γυναίκας, της 81χρονης σήμερα Audrey Hay, που περιείχε 240 λίρες. Φαίνεται λοιπόν πως οι κλέφτες αφού πήραν τα χρήματα την πέταξαν στον ποταμό του Αμπερντήν, της πόλης όπου ζει η Hay, γιατί πρόσφατα μια 11χρονη, η Maisie Coutts, ενώ έκανε βόλτα στις όχθες με τους γονείς της, βρήκε την τσάντα με όλα τα περιεχόμενά της – εκτός από τα χρήματα φυσικά.

Όταν την εντόπισε το κορίτσι, η τσάντα ήταν ξεκάθαρα ταλαιπωρημένη εξωτερικά αλλά περιείχε ακόμα κέρματα, στυλό, κραγιόν, σκουλαρίκια, ένα σετ κλειδιών και τα χάπια της ιδιοκτήτριάς της.

Όταν την εντόπισε το κορίτσι, η τσάντα ήταν ξεκάθαρα ταλαιπωρημένη εξωτερικά αλλά περιείχε ακόμα κέρματα, στυλό, κραγιόν, σκουλαρίκια, ένα σετ κλειδιών και τα χάπια της ιδιοκτήτριάς της.

«Περπατούσα με τον σκύλο και τη μαμά και τον μπαμπά μου όταν ξαφνικά πρόσεξα ότι υπήρχε μια τσάντα» είπε το κορίτσι στο BBC Scotland News. «Λέω, μαμά, μήπως θέλεις μια καινούρια τσάντα; Μετά σκέφτηκα ότι ίσως υπήρχε κάτι μέσα. Έτσι αποφασίσαμε να την ανοίξουμε και βρήκαμε μια πιστωτική κάρτα με ένα όνομα επάνω, οπότε μπερδευτήκαμε, αναρωτηθήκαμε ποια ήταν αυτή η γυναίκα και αν ζούσε ακόμα». Η μητέρα της, με τη σειρά της, παρατήρησε ότι η κάρτα ανέγραφε την ημερομηνία 1993, οπότε υπέθεσε ότι η τσάντα πρέπει να ήταν πολύ καιρό μέσα στο νερό.

Επιστρέφοντας σπίτι η Maisie αναζήτησε το όνομα Audrey Hay στο διαδίκτυο. «Έκανα μια ανάρτηση στα social media και τελικά καταφέραμε να βρούμε την Audrey. Επιβεβαίωσε ότι ήταν η τσάντα της, που της είχαν κλέψει πριν από τριάντα χρόνια».

Η ιδιοκτήτρια της τσάντας αφηγήθηκε με τη σειρά της: «Είχα βγει από το γραφείο και όταν επέστρεψα η τσάντα μου δεν ήταν πια εκεί. Τηλεφώνησα στην αστυνομία και κατήγγειλα την κλοπή. Αυτό όμως δεν το περίμενα. Είναι φοβερό που άντεξε η τσάντα. Είναι η μοναδική που έχω χάσει ποτέ».

Πηγή: marieclaire.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.