18:23, Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

Ακραίες δηλώσεις Μ. Ζαχάροβα κατά Κ. Μητσοτάκη: Συγκρίνουν τους Ναζί του Αζόφ με το Μεσολόγγι 

Ακραίες δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

«Τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση», δήλωσε προκλητικά την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον στις 16-17 Μαΐου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφερε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών» υποστήριξε η Ρωσίδα αξιωματούχος σύμφωνα με το TASS. 

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια μπαίνει στην ίδια μοίρα με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια», είπε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου. 

«Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το οχυρό του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με Ναζί του τάγματος Αζόφ», σχολίασε.

Αυτή είναι «μια ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς», εξήγησε η Ζαχάροβα. 

Αντιμετωπίζοντας πολλές κατηγορίες, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει ένα εναλλακτικό «όραμα», καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν «αποκλειστεί από τον χώρο ενημέρωσης της Ελλάδας», ανέφερε η Ρωσίδα αξιωματούχος. «Τα σχόλια της Ελλάδας είναι επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.