, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Αντιδράσεις στο Χόλιγουντ για την απόφαση εφετείου να ακυρώσει καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε χθες Πέμπτη μία από τις καταδίκες του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό και σεξουαλική βία, ζητώντας να διεξαχθεί νέα δίκη για τον πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ, μια απόφαση που προκάλεσε αγανάκτηση στο κίνημα #MeToo.

Η καταδίκη το 2020 στη Νέα Υόρκη του Γουάινστιν σε 23 χρόνια κάθειρξη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση αποτέλεσε νίκη για το κίνημα αυτό.

Το 2023 ο ίδιος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη στο Λος Άντζελες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις, σε ξεχωριστή υπόθεση. Κατά συνέπεια ο 72χρονος Γουάινστιν θα παραμείνει στη φυλακή, παρά την ανατροπή της απόφασης του δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη.

Το κίνημα #MeToo κατά της βίας εναντίον των γυναικών ξεκίνησε το 2017 μετά τις αποκαλύψεις για τις πράξεις του Γουάινστιν, η επιρροή του οποίου στο Χόλιγουντ ήταν τεράστια.

Σύμφωνα με το εφετείο, καθώς το δικαστήριο έσφαλε όταν δέχθηκε να ακούσει τις μαρτυρίες άλλων γυναικών πέραν των εναγουσών για τη βία που είχαν υποστεί από τον κατηγορούμενο. Οι μαρτυρίες αυτές παρουσίασαν «μια ιδιαίτερα κακή εικόνα» του Γουάινστιν, εκτίμησε το εφετείο, κρίνοντας ότι ο μόνος τρόπος να διορθωθούν αυτά τα «σκανδαλώδη λάθη είναι μια νέα δίκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.