Τους γνωστούς και πλήρως αστήρικτους ισχυρισμούς περί ύπαρξης στρατοπέδων στο Λαύριο, στα οποία εκπαιδεύονται «τρομοκράτες» για να κάνουν δολιοφθορές στην Τουρκία, επανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονος Σουλεϊμάν Σοϊλού.
«Εκπαίδευση τρομοκρατών PKK/PYD στο Στρατόπεδο Λαυρίου. Προστασία στην τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν. Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ με την Ελλάδα. Αυτό είναι το μαζί;», ήταν το σχόλιο του Τούρκου υπουργού, το οποίο είχε επαναλάβει προ τετραμήνου.
Στον Σοϊλού απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βάσεις τρομοκρατών», ενώ καλεί την Τουρκία να εγκαταλείψει αυτή την τακτική. «H Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει επιτέλους τη συνεχή επανάληψη μυθευμάτων. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βάσεις τρομοκρατών. Αυτό είναι γνωστό και παραδεκτό από όλους και ο υπουργός Σοϊλού θα έπρεπε να το αποδέχεται και να μην καταφεύγει σε φανταστικά σενάρια. Αυτή την υποχρέωση έχει για αποκατάσταση της αλήθειας ως υπουργός χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL



