, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Αβέβαιο ακόμη το αποτέλεσμα στις τουρκικές εκλογές: «Προηγούμαστε» δηλώνει ο Κιλιντσάρογλου – Προβάδισμα Ερντογάν μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu

Ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης για την προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε περίπου στις 20:00 σήμερα το βράδυ ότι «προηγείται» στις προεδρικές εκλογές έναντι του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Προηγούμαστε» ήταν η μονολεκτική ανάρτηση του Κιλιτσντάρογλου στο twitter.

Οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, που προέρχονται από το κόμμα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου δήλωσαν επίσης πως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης βρίσκεται σε τροχιά νίκης με καταμετρημένους σχεδόν το ένα τέταρτο των ψήφων. Και οι δύο δήμαρχοι προέτρεψαν τους ψηφοφόρους να είναι προσεκτικοί και να μην βασίζονται στα αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu.

«Μπορούμε να το πούμε άνετα: ο Κιλιτσντάρογλου θα ανακοινωθεί ως ο 13ος πρόεδρος της χώρας μας σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Επίσης, τέσσερις πηγές από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης δήλωσαν στο Reuters ότι ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται οριακά του Ερντογάν.

Ο Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι διαβλέπει μια θετική εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Εντούτοις, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δίνει προβάδισμα στον Ερντογάν με 52,5% των ψήφων έναντι 41% του Κιλιτσντάρογλου, με καταμετρημένους άνω του 40% των ψήφων.

Προβάδισμα στον Ερντογάν δίνουν και πολλά τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.