Διαπρέπει ξανά η ελληνική κουζίνα – Αυτό το πιάτο αναδείχθηκε δεύτερο τοπ φαγητό φούρνου στον κόσμο
Η ελληνική κουζίνα φαίνεται πώς συνεχίζει να σαρώνει και να αναγνωρίζεται διεθνώς.
Στην κατηγορία των φαγητών που φτιάχνονται στον φούρνο σε ειδικό σκεύος, στη δεύτερη θέση φιγουράρει το παραδοσιακό γιουβέτσι.
«Αυτή η κλασική ελληνική casserole αποτελείται από έναν συνδυασμό ζυμαρικών και κοκκινιστού κρέατος με ντομάτα που παρασκευάζεται ως πιάτο σε ένα σκεύος. Αν και το μοσχαρίσιο κρέας είναι η παραδοσιακή επιλογή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα είδη κρέατος, ενώ η πλούσια σάλτσα ντομάτας είναι συνήθως καρυκευμένη με κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο κρασί, γαρύφαλλο και φύλλα δάφνης», αναφέρει χαρακτηριστικά το Taste Atlas.
«Η παράδοση προτείνει τη χρήση δύο ειδών ζυμαρικών, του μικρού μεγέθους κριθαριού ή των τετράγωνων χιλοπιτών, και την επικάλυψη της κατσαρόλας με μια στρώση τριμμένου τυριού. Το γιουβέτσι, που πήρε το όνομά του από τα τουρκικά πήλινα σκεύη, είναι ένα κοινό γεύμα που σερβίρεται σε μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις και σε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις», προσθέτει η περιγραφή.