, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Διεθνής Διάσκεψη για την Ουκρανία: Ο Ε. Μακρόν υποδέχτηκε τον Κ. Μητσοτάκη

EUROKINISSI

Μήνυμα αποφασιστικότητας για συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία στέλνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τη Διάσκεψη του Παρισιού.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποδέχθηκε στο κατώφλι του Μεγάρου Ελιζέ ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφέρει πως «η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις.
Η Ευρώπη θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία.
Πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί στο μέλλον είναι και ο καλύτερος συντονισμός προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας. Ήδη έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη της Ουκρανίας με 50 δις ευρώ. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική. Όπως θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την εφαρμογή των κυρώσεων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.