, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Εμπόδια στη διαδρομή του Έλληνα πρόξενου της Μαριούπολης: Αναγκάστηκε να αλλάξει διαδρομή λόγω βομβαρδισμών

ÊÉÅÂÏ---ÓÔÉ ÖÙÔÏ ÄÉÁÊÑÉÍÅÔÁÉ Ç ÊÅÍÔÑÉÊÇ ÐËÁÔÅÉÁ ÔÇÓ ÐÏËÇò ÏÐÏÕ ÐÑÁÃÌÁÔÏÐÏÉÏÕÍÔÁÉ ÓÕÍÁÕËÉÅÓ ÁËËÁ ÊÁÉ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÅÉÓ ÅÍÁÍÔÉÁ ÓÔÏÍ ÐÏËÅÌÏ ÌÅ ÔÇ ÑÙÓÉÁ. ÅÐÉÓÇò ÓÔÇÍ ÐËÁÔÅÉÁ ÁÕÔÇ ÓÊÏÔÙÂÈÇÊÁÍ ÐÏËËÏÉ ÓÔÑÁÔÉÙÔÅÓ ÁËËÁ ÊÁÉ ÁÌÁ×ÏÉ ÁÐÏ ÔÉÓ ÐÏËÅÌÊÅò ÓÕÃÊÑÏÕÓÅÉÓ ÌÅ ÔÏÕÓ ÖÉËÏÑÙÓÏÕÓ ÓÔÑÁÔÉÙÔÅÓ. ÅÔÓÉ ËÏÉÐÏÍ ÓÔÇÈÇÊÅ ÅÍÁ ÌÅÃÁËÏ ÕÐÁÉÈÑÉÏ ÍÅÊÑÏÔÁÖÅÉÏ ÏÐÏÕ ×ÉËÉÁÄÅò ÊÅÑÉÁ ÌÅ ÔÉò ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅò ÔÙÍ ÓÊÏÔÙÌÅÍÙÍ #ÓÔÏËÉÆÏÕÍ# ÔÇÍ ÐËÁÔÅÉÁ. ÅÊÅÉ ÂÅÂÁÉÁ ÐÁÑÁÌÅÍÏÕÍ ÐÏËËÁ ÎÅÍÂÁ ÔÇËÅÏÐÔÉÊÁ ÓÕÍÅÑÃÅÉÁ ÌÅ ÁÍÔÁÐÏÊÑÉÓÅÉò ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÅò--ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ--EUROKINISSI

Άλλο ένα εμπόδιο βρέθηκε στον δρόμο της επιστροφής του Έλληνα προξένου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος θα καθυστερήσει ακόμα να «πατήσει» έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για τους Έλληνες στην Ουκρανία, χρειάστηκε αλλαγή σχεδίου, καθώς χθες το βράδυ βομβαρδίστηκε η Ζαπορίζια και έπρεπε να ακολουθήσει άλλη διαδρομή.

Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι μέχρι αύριο το βράδυ θα βρίσκεται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Απαντώντας στο ερώτημα που έθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης για το εάν η Ελλάδα προσπάθησε να περιορίσει τις συνέπειες για τους ομογενείς, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «είχαμε προειδοποιήσει την ομογένεια».

Παρέπεμψε δε στις ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών που έγιναν από τις 11, 14 και στις 24 Φεβρουαρίου που ζητούσαν να φύγουν από την Ουκρανία.

«Μέχρι τώρα έχουμε οργανώσει πέντε επιχειρήσεις εκκενώσεων και ελπίζουμε να καταφέρουμε και μια έκτη» καταλήγοντας πως «είναι μια τραγική στιγμή και το ελάχιστο που οφείλουμε όλοι να έχουμε απόλυτη σοβαρότητα». 

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε χθες το απόγευμα. 

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ. Το κονβόι αναμένεται να κινηθεί με κατεύθυνση τα δυτικά. 

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από τις τοπικές αρχές περίπου 2.000 οχήματα έχουν εγκαταλείψει την πολιορκούμενη πόλη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.