, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Εκπρόσωπος Τζόνσον: Το ρωσικό κράτος πίσω από παραπληνητικά τηλεφωνήματα σε Βρετανούς υπουργούς

Ρωσικοί κρατικοί παράγοντες “κρύβονται” πίσω από παραπληνητικά τηλεφωνήματα σε δύο υπουργούς της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και απόπειρα για την πραγματοποίηση τουλάχιστον ενός ακόμη, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο υπουργός Άμυνας του Η.Β. Μπεν Γουάλας και η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Πρίτι Πάτελ, έχουν δηλώσει ότι έγιναν στόχοι τέτοιων παραπλανητικών τηλεφωνημάτων. Ο εκπρόσωπος του κ. Τζόνσον ανέφερε ότι απόπειρα ανάλογου τηλεφωνήματος έγινε και στην Βρετανή υπουργό Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις.

“Πρόκειται για κλασική πρακτική των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών, ενώ η παραπληροφόρηση είναι μια τακτική που πηγάζει κατευθείαν από το εγχειρίδιο δράσης του Κρεμλίνου, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή μακριά από τις παράνομες δραστηριότητές του στην Ουκρανία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκεί”, τόνισε ο εκπρόσωπος του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.