ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Έληξε η απεργία των σεναριογράφων στο Χόλιγουντ μετά από πέντε μήνες – Επιτεύχθηκε συμφωνία

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
27/09/2023
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Η «Πινακίδα του Χόλιγουντ» θα φρεσκαριστεί για τα 100α γενέθλιά της

Οι επικεφαλής του ισχυρού συνδικάτου των σεναριογράφων Writers Guild of America (WGA) ενέκριναν χθες, Τρίτη, το βράδυ την πρόσφατη μισθολογική συμφωνία που συνήφθη με τα στούντιο και ζήτησαν την επιστροφή στην εργασία των μελών τους από σήμερα, έπειτα από μια απεργία η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε μήνες και παρέλυσε το Χόλιγουντ.

Το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου «ψήφισε ομόφωνα υπέρ της συμφωνίας» για τους μισθούς, ανακοινώθηκε από το συνδικάτο μέσω της πλατφόρμας X. «Η απεργία τερματίζεται στη 00:01» σήμερα, ώρα Λος Άντζελες.

Συγκεκριμένα η συμφωνία εξακολουθεί να μπορεί θεωρητικά να απορριφθεί από τους 11.500 σεναριογράφους που εκπροσωπούνται από το WGA στις ΗΠΑ: θα αποτελέσει αντικείμενο ψηφοφορίας, η οποία θα διεξαχθεί «ανάμεσα στις 2 και τις 9 Οκτωβρίου», ανακοίνωσε το συνδικάτο.

Όμως οι περισσότεροι από τους ειδικούς της εν λόγω βιομηχανίας πιστεύουν πως η επικύρωση της συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει «σημαντικά κέρδη» όσον αφορά τις αμοιβές, καθώς και προστασίες για να πλαισιώσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, θα είναι κάτι τυπικό.

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, οι σεναριογράφοι μπορούν συνεπώς να επιστρέψουν από σήμερα στη δουλειά.

Related Post

Axios: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Τραμπ αναστέλλει την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση συνοδείας πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

Axios αποκαλύπτει: Προειδοποίηση-«κλειδί» των ΗΠΑ στο Ιράν πριν την επιχείρηση «Ελευθερία»

Αμερικανός υπ. Άμυνας: Η κατάπαυση πυρός δεν έχει τελειώσει με το Ιράν

Αναμένεται έτσι ότι θα καταστεί δυνατό να αρχίσουν και πάλι οι εργασίες σε πολυάριθμες αμερικανικές σειρές και ταινίες που είχαν μπλοκαριστεί στα πρώτα στάδια της συγγραφής τους. Τα βραδινά τηλεοπτικά τοκ-σόου, οι παρουσιαστές των οποίων χρειάζονται γραπτά κείμενα, αναμένεται επίσης να επιστρέψουν στην τηλεόραση μέσα στον ερχόμενο μήνα.

– Οι ηθοποιοί εξακολουθούν να απεργούν –

Ωστόσο ακόμη και μετά την επικύρωση από τους σεναριογράφους της λήξης της απεργίας τους, το Χόλιγουντ εξακολουθεί να απέχει πολύ από μια επιστροφή στην ομαλότητα. Και τούτο επειδή οι ηθοποιοί, που εκπροσωπούνται από το συνδικάτο SAG-AFTRA, συνεχίζουν να απεργούν.

Μια επίλυση αυτής της εργασιακής σύγκρουσης, η οποία συνεχίζεται από τα μέσα Ιουλίου, μπορεί να απαιτήσει ακόμη εβδομάδες. Διότι ορισμένες από τις διεδικήσεις του SAG-AFTRA προχωρούν πιο μακριά από εκείνες του WGA.

Οι διαπραγματεύσεις προαναγγέλλονται συνεπώς δύσκολες. Πολύ περισσότερο που τα στούντιο ξέρουν πως οι όποιες υποχωρήσεις τους στους ηθοποιούς θα χρησιμεύσουν ως σημείο αναφοράς για τα τεχνικά επαγγέλματα της βιομηχανίας, οι συλλογικές συμβάσεις των οποίων πρόκειται να ανανεωθούν την ερχόμενη χρονιά.

Ακόμη και μετά την επιστροφή των ηθοποιών στη δουλειά, θα χρειαστούν ασφαλώς μήνες για να επιστρέψουν όλοι στα πλατό και να καλυφθούν οι καθυστερήσεις που έχουν συσσωρευθεί στις χολιγουντιανές παραγωγές.

– Το περιεχόμενο της συμφωνίας –

Το WGA δημοσιοποίησε επίσης χθες, Τρίτη, το βράδυ λεπτομέρειες της συμφωνίας που συνήψε με τα στούντιο και το ακριβές περιεχόμενό της δεν είχε γίνει γνωστό μετά τη σύναψή της την Κυριακή.

Ο συμβιβασμός δείχνει πως τα στούντιο υποχώρησαν στις περισσότερες διεκδικήσεις του συνδικάτου και φαίνεται να διαγράφεται μια νίκη των σεναριογράφων.

Περιλαμβάνει κυρίως ένα μπόνους όταν μια σειρά ή μια ταινία γίνεται επιτυχημένη σε κάποια πλατφόρμα streaming, δηλαδή όταν «20% ή περισσότερο των συνδρομητών (της πλατφόρμας) σε εθνικό επίπεδο» βλέπουν την παραγωγή «μέσα στις πρώτες 20 ημέρες από την πρεμιέρα της».

Όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, οι σεναριογράφοι πέτυχαν επίσης εγγυήσεις ότι δεν θα αντικατασταθούν από ρομπότ.

Η συμφωνία τούς επιτρέπει να ξαναδουλεύουν σενάρια, τα οποία έχουν αρχικά δημιουργηθεί από μια τεχνητή νοημοσύνη, και ταυτόχρονα να θεωρούνται μοναδικοί δημιουργοί αυτών των έργων και συνεπώς να μην αμείβονται λιγότερο.

Μια διάταξη προβλέπει επίσης πως «απαγορεύεται η εκμετάλλευση υλικού σεναριογράφων για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης». Με άλλα λόγια, τα ρομπότ δεν θα μπορούν να τροφοδοτούνται με σενάρια συνδικαλισμένων δημιουργών για να βελτιώνουν τις αφηγηματικές ικανότητές τους – ένα σημείο στο οποίο τα στούντιο παρέμεναν για καιρό σιωπηλά.

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Axios: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου
Διεθνή

Axios: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός θεωρεί ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το Ιράν με βάση μνημόνιο κατανόησης μεγέθους μίας σελίδας για τον...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
06/05/2026
Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων συνομιλιών με το Ιράν – «Κάτι μπορεί να συμβεί στο Πακιστάν μέσα σε 48 ώρες»
Διεθνή

Ο Τραμπ αναστέλλει την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση συνοδείας πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

«Έτοιμες να ξαναρχίσουν μείζονες επιχειρήσεις».  Κάνοντας λόγο για «μεγάλη πρόοδο», παρότι δεν διεξάγονται απευθείας διαπραγματεύσεις, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
06/05/2026
Next Post
Μέτσολα: Να αυξηθούν οι πόροι της ΕΕ για τις φυσικές κατστροφές

Μέτσολα: Να αυξηθούν οι πόροι της ΕΕ για τις φυσικές κατστροφές

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa