, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ελληνοαυστραλοί μοιράζονται μοναδικές ιστορίες μετανάστευσης σ’ ένα βιβλίο

Στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϋ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 στο UTS Business School Dr Chau Chak Wing Building University of Technology, (2μμ ώρα Σίδνεϋ) η παρουσίαση μιας πολύ ιδιαίτερης έκδοσης με τίτλο «Hellenic Dreaming Greek-Australian Stories» που επιμελήθηκε η διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνοαυστραλών Συγγραφέων και επαγγελματική συνεργάτιδα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Σίδνεϋ (University of Technology Sydney – UTS), Δρ. Ελένη Βατσικοπούλου.

Το βιβλίο, που επιμελήθηκε η Δρ Βατσικοπούλου για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν. Ν. Ουαλίας είναι μια μοναδική συλλογή προσωπικών μαρτυριών 37 εξεχουσών Ελληνοαυστραλιανών προσωπικοτήτων, ηλικίας από 20 έως 80 ετών, που μοιράζονται τις μοναδικές τους ιστορίες. Μερικοί γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν έντονες αναμνήσεις από το μεταναστευτικό τους ταξίδι. Άλλοι είναι παιδιά μεταναστών, που μεγάλωσαν με αυστηρά παραδοσιακά και οικογενειακά πρότυπα, πολύ καιρό μετά την εγκατάλειψη αυτών των περιορισμών στην πατρίδα, την Ελλάδα. Και τέλος, υπάρχουν τα εγγόνια των μεταναστών με πολύ ξεκάθαρη τοποθέτηση ως προς την ταυτότητα και την καταγωγή που τους αφορά. Όλοι τους έχουν τόσα πολλά να μοιραστούν σχετικά με την ξεχωριστή Ελληνοαυστραλιανή υβριδική κουλτούρα που τους καθορίζει.

Η ολοκλήρωση του βιβλίου χρειάστηκε τρία χρόνια εντατικής δουλειάς, έρευνας, συνεργασίας και συντονισμού με διακεκριμένους συγγραφείς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, ποιητές, καλλιτέχνες, επαγγελματίες Ελληνοαυστραλιανής και Κυπριοαυστραλιανής καταγωγής ώστε να δημιουργηθεί ένα αριστούργημα αφήγησης που εμβαθύνει στο «ποιοι πραγματικά είναι» ως εθνική μειονότητα μέσα σε ένα αμάλγαμα εθνοτήτων της αυστραλιανής κοινωνίας. Η έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα.

Πηγή: neos kosmos

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.