ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ελβετία: Ομάδα πολιτικών ξεκινά συλλογή υπογραφών με σκοπό την αναθεώρηση της ενεργειακής πολιτικής και τη διατήρηση της πυρηνικής ενέργειας

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
28/08/2022
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Ελβετία: Ομάδα πολιτικών ξεκινά συλλογή υπογραφών με σκοπό την αναθεώρηση της ενεργειακής πολιτικής  και τη διατήρηση της πυρηνικής ενέργειας

Μια ομάδα Ελβετών πολιτικών έχει σχηματίσει το ‘Stop Blackouts’ που θα ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών για ένα αίτημα (petition) αναθεώρησης της ενεργειακής πολιτικής της χώρας ώστε να διασφαλιστεί ο επαρκής εφοδιασμός σε ενέργεια και να παραμείνει η πυρηνική ενέργεια τμήμα του μείγματος.

Η Ελβετία σχεδιάζει να κλείσει τους πέντε πυρηνικούς αντιδραστήρες της έπειτα από μια απόφαση που ελήφθη το 2017, λόγω ανησυχιών που συνδέονται με την ασφάλεια μετά την πυρηνική καταστροφή του 2011 στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, και έχει ήδη κλείσει έναν αντιδραστήρα.

Βάσει του συστήματος άμεσης δημοκρατίας που ισχύει στην Ελβετία, το σύνταγμά της μπορεί να αλλάξει μέσω δημοψηφίσματος αν συγκεντρωθούν 100.000 υπογραφές μέσα σε 18 μήνες, αν και το αποτέλεσμα παίρνει χρόνια για να υλοποιηθεί.

Η Stop Blackouts είπε πως σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρωτοβουλία της μεθαύριο, Τρίτη. Πέντε από τα έξι μέλη της επιτροπής της ομάδας είναι βουλευτές κεντρώων και δεξιών κομμάτων.

“Μέχρι πρόσφατα, η Ελβετία είχε ασφαλή και ουσιαστικά απαλλαγμένη από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας: ο περιβαλλοντικός και φιλικός προς το κλίμα συνδυασμός υδροηλεκτρικής και πυρηνικής ενέργειας πρόκειται να εγκαταλειφθεί για κανέναν απολύτως λόγο”, αναφέρει ο ιστότοπος του Stop Blackouts.

Related Post

Νορβηγία: Το Όσλο απαγορεύει τα “έξυπνα” γυαλιά στα σχολεία

Πετρέλαιο: Μετά το Μπρεντ, και το αμερικανικό αργό (WTI) πάνω απο τα 100 δολάρια το βαρέλι

Αυξάνονται οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις

«Avengers: Doomsday»: 50 εκατ. δολ. σε προπωλήσεις τρεις μήνες πριν από την πρεμιέρα

“Δεν μπορούμε χωρίς σταθμούς πυρηνικής ενέργειας”, δήλωσε η Βανέσα Μέρι, πρόεδρος της επιτροπής Stop Blackouts και το μοναδικό μέλος της που δεν είναι πολιτικός, στην ελβετική εφημερίδα SonntagsZeitung.

Η αλλαγή του συντάγματος που επιδιώκει η ομάδα θα καταστήσει τη Βέρνη επισήμως υπεύθυνη για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού, χρησιμοποιώντας “οποιαδήποτε μορφή φιλικής προς το κλίμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας”.

Την Τρίτη η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενων ενεργειακών ελλείψεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που αναμένεται να προτεραιοποιεί τις εθελοντικές περικοπές από τους καταναλωτές. Η Ελβετία παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει αλλά εξαρτάται από τις εισαγωγές από γειτονικές χώρες τον χειμώνα.

Η χώρα θα μπορούσε να καταφύγει σε κυλιόμενες τετράωρες περιφερειακές διακοπές ρεύματος σε περίπτωση που υπάρξουν ελλείψεις, δήλωσε τον Ιούλιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τομέα υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Η κρίση αερίου οδηγεί επίσης τη γειτονική Γερμανία να εξετάσει την παράταση της ζωής των τριών εναπομεινάντων πυρηνικών σταθμών της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Νορβηγία: Το Όσλο απαγορεύει τα “έξυπνα” γυαλιά στα σχολεία
Διεθνή

Νορβηγία: Το Όσλο απαγορεύει τα “έξυπνα” γυαλιά στα σχολεία

Ο δήμος του Όσλο απαγόρευσε σήμερα τα "έξυπνα" γυαλιά στα σχολεία, αρνούμενος τη μετατροπή των παιδιών «σε βουβά πρόσωπα στη...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
10/09/2026
Πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου
Διεθνή

Πετρέλαιο: Μετά το Μπρεντ, και το αμερικανικό αργό (WTI) πάνω απο τα 100 δολάρια το βαρέλι

Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου, με το WTI να ξεπερνά τα 100 δολάρια και το Brent τα 105 δολάρια...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
10/09/2026
Next Post

Ρ. Σβίγκου: Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος και υπεύθυνος, κάθε προσπάθεια συγκάλυψής θα πέσει στο κενό











Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa