, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Εμφανίστηκε στο δικαστήριο η δημοσιογράφος που σήκωσε αντιπολεμικό πλακάτ στη ρωσική τηλεόραση

Σε ρωσικό δικαστήριο εμφανίστηκε μαζί με το δικηγόρο της η Μαρίνα Οβσιάνικοβα, η δημοσιογράφος που σήκωσε αντιπολεμικό πλακάτ την ώρα του δελτίου ειδήσεων της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, η τύχη της αγνοούνταν και ο σύζυγός της την έψαχνε. 

Η ακροαματική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, ανέφερε το δικαστήριο της περιφέρειας Οστάνκινο της Μόσχας. Εφόσον κριθεί ένοχη, μπορεί να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 ημερών.

Μέχρι στιγμής η Οβσιάνικοβα δεν κατηγορείται για διάδοση «ψευδών πληροφοριών» που αφορούν τον στρατό. Το αδίκημα αυτό τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε προηγουμένως «χουλιγκανισμό» την πράξη της Μαρίνα Οβσιάνικοβα , ενώ το Pervy Kanal ανακοίνωσε ότι διεξάγεται εσωτερική έρευνα για το «περιστατικό».

Σε βίντεο που έγραψε πριν από την ενέργεια διαμαρτυρίας, η Μαρίνα Οβσιάνικοβα εξηγούσε ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανός, η μητέρα της Ρωσίδα και ότι δεν αντέχει την μετάδοση ψεμάτων που μετατρέπουν σε ζόμπι τους Ρώσους.

Έκτοτε έχει λάβει στον λογαριασμό της στο Facebook δεκάδες χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προσφέρθηκε να προσφέρει στην Οβσιανίκοβα προξενική προστασία. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.