ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Εν αναμονή Τραμπ η συμφωνία για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή

Πληροφορίες για πλαίσιο συμφωνίας 60ήμερης κατάπαυσης του πυρός, την ώρα που οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε Λίβανο και Στενό του Ορμούζ

Πάνος Ιωάννου Αναρτήθηκε από Πάνος Ιωάννου
29/05/2026
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0
Axios: Στο τραπέζι 45ήμερη εκεχειρία ΗΠΑ–Ιράν – Χαμηλές προσδοκίες για άμεση συμφωνία

Σε κρίσιμο σημείο φαίνεται να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο οποίος διανύει πλέον τον τέταρτο μήνα. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το AFP, οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε πλαίσιο συμφωνίας, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη δώσει την τελική έγκριση.

Την ίδια ώρα, το ιρανικό πρακτορείο Tasnim διέψευσε τις πληροφορίες περί οριστικοποίησης συμφωνίας, επικαλούμενο πηγή από την ομάδα διαπραγματευτών της Τεχεράνης. «Το κείμενο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Axios, το προσχέδιο συμφωνίας προβλέπει 60ήμερη κατάπαυση του πυρός με έναρξη στις 8 Απριλίου, επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ, απομάκρυνση όλων των ιρανικών ναρκών εντός 30 ημερών και δέσμευση της Τεχεράνης ότι δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο. Σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ φέρονται διατεθειμένες να συζητήσουν άρση κυρώσεων και αποδέσμευση παγωμένων ιρανικών περιουσιακών στοιχείων.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «σημαντική πρόοδος» στις συνομιλίες, υπογραμμίζοντας όμως ότι απομένουν κρίσιμες διατυπώσεις πριν η συμφωνία φτάσει στο γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ για έγκριση.

Related Post

Τραμπ προς Τεχεράνη: «Ανοίξτε το Ορμούζ τώρα» – Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη

Θρίλερ κατασκοπείας στη Βρετανία: Έλληνας κατηγορείται για συνεργασία με το Ιράν

Ο ΟΗΕ έβαλε Ισραήλ και Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία σε εμπόλεμες ζώνες

Θεσσαλονίκη: Σε ερωτική αντιζηλία οφείλεται η φρικτή δολοφονία 24χρονου που είχε βρεθεί τεμαχισμένος στη θάλασσα το 2022

Παρά τις διπλωματικές επαφές, η ένταση στο πεδίο παραμένει υψηλή. Τη νύχτα της Τετάρτης σημειώθηκαν νέες ανταλλαγές πυρών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στην περιοχή του Στενού του Ορμούζ, με αμερικανικές δυνάμεις να καταρρίπτουν τέσσερα drones και να πλήττουν εγκαταστάσεις στην Μπαντάρ Αμπάς. Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν αργότερα αντίποινα εναντίον αμερικανικής βάσης στην περιοχή του Κόλπου.

Παράλληλα, στο μέτωπο του Λιβάνου, το Ισραήλ κλιμάκωσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολά, επεκτείνοντας την «περιοχή επιχειρήσεων» στο νότιο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νέους βομβαρδισμούς κοντά στη Βηρυτό και στα νότια σύνορα.

Η προσωρινή δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση, ενώ οι εξελίξεις έρχονται λίγες ημέρες πριν από νέες συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή, σημαντικές διαφωνίες εξακολουθούν να χωρίζουν τις δύο πλευρές. Η Τεχεράνη ζητά την αποδέσμευση 24 δισ. δολαρίων που παραμένουν παγωμένα στο εξωτερικό, ενώ αρνείται να μεταφέρει εκτός χώρας τα αποθέματα υψηλά εμπλουτισμένου ουρανίου. Αντίθετα, η Ουάσιγκτον επιμένει στην πλήρη καταστροφή τους ως βασική προϋπόθεση για οριστική συμφωνία.

Οι αγορές παρακολουθούν συγκρατημένα τις εξελίξεις, με το πετρέλαιο να παραμένει σχεδόν αμετάβλητο και τους επενδυτές να αναμένουν επίσημες υπογραφές πριν προχωρήσουν σε νέες κινήσεις.

 

Tags: εκεχειρίαΗΠΑΙράν
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Τραμπ προς Τεχεράνη: «Ανοίξτε το Ορμούζ τώρα» – Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη
Διεθνή

Τραμπ προς Τεχεράνη: «Ανοίξτε το Ορμούζ τώρα» – Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη

Στην ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά την άμεση επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ για την ελεύθερη...

Αναρτήθηκε από Στέλλα Λίταινα
29/05/2026
Θρίλερ κατασκοπείας στη Βρετανία: Έλληνας κατηγορείται για συνεργασία με το Ιράν
Διεθνή

Θρίλερ κατασκοπείας στη Βρετανία: Έλληνας κατηγορείται για συνεργασία με το Ιράν

Στο μικροσκόπιο των βρετανικών Αρχών βρίσκεται ένας 46χρονος Έλληνας πολίτης, ο οποίος κατηγορείται για δραστηριότητες που φέρονται να συνδέονται με...

Αναρτήθηκε από Στέλλα Λίταινα
29/05/2026
Next Post
Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή 5ήμερη σχολείου – Κλοπές, ναρκωτικά και 4 συλλήψεις μαθητών

Θεσσαλονίκη: Μητέρα κατήγγιλε ότι δομή άφησε την ανήλικη ΑΜΕΑ κόρη της για δύο ώρες μόνη σε λεωφορείο



Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa