14:40, Δευτέρα
23 Μαΐου 2022

Επίσκεψη Λαβρόφ στο Πεκίνο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει στις 3 Φεβρουαρίου επίσκεψη στην Κίνα, όπου θα συζητήσει με τον Κινέζο ομόλογο του Γουάνγκ Γι, για την προετοιμασία της συνάντησης κορυφής μεταξύ των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ.

«Λάβαμε υπόψη τις θετικές παρατηρήσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», επεσήμανε. “Αυτό αντανακλά το υψηλό επίπεδο συναίνεσης μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις. Η Κίνα το εκτιμά ιδιαίτερα”, δήλωσε ο Ζάο Λιτζιάν.

Ο Ζάο Λιτζιάν σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν όρια στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας και η φιλία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά, δεν έχει τέλος». Τόνισε επίσης ότι τα μέρη θεωρούν το ένα το άλλο ως προτεραιότητα εξωτερικής πολιτικής, που αποτελεί στρατηγική επιλογή βασισμένη σε μακροπρόθεσμους αναπτυξιακούς στόχους με στόχο την παροχή οφελών στους λαούς των δύο χωρών, τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης, σταθερότητας και δικαιοσύνης.

«Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αντιπροσωπεύουν πραγματικά ένα νέο μοντέλο σχέσεων μεταξύ μεγάλων δυνάμεων», είπε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. Σημείωσε επίσης ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση που σκιαγράφησαν οι ηγέτες των δύο χωρών, απελευθερώνοντας πλήρως τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των διμερών σχέσεων.