, Δευτέρα
28 Απριλίου 2025

search icon search icon

Ερντογάν: Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Βοσνίας και Χαλέπι, Θεσσαλονίκης και Μοσούλης

Νέα πυρά κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «κρατική τρομοκρατία» και για «παραφροσύνη».

«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που το Ισραήλ δεν μπορεί να χαρακτηρίσει “αντισημιτική” όσο σκληρά και αν προσπαθήσει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε χρέος προς το Ισραήλ, αλλά αυτοί που χρωστούν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε τη λέξη “κατάπαυση πυρός”».

«Κάθε γεγονός που συμβαίνει παντού γύρω μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα. Το Καραμπάχ έχει την ίδια θέση στις καρδιές μας με τη Γάζα. Όπως δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Βοσνίας και Χαλέπι, Τρίπολης και Μπαλχ, Θεσσαλονίκης και Μοσούλης, βλέπουμε τις δικές μας αρχαίες πόλεις και την Ιερουσαλήμ ως το ίδιο»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.