, Πέμπτη
22 Φεβρουαρίου 2024

Φρ. Μπελέρης από τη φυλακή: Η παρέμβαση του Ράμα αποτελεί παραβίαση του τεκμήριου αθωότητας

Απάντηση στα όσα είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα για την προφυλάκιση του Έλληνα ομογενή δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη έδωσε με ανάρτησή του ο ίδιος αναφέροντας ότι ο Ράμα παραβίασε το τεκμήριο αθωότητάς του.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πρόκειται για έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης μετά την συνέντευξη που παραχώρησε στην αλβανική τηλεόραση ο Έντι Ράμα και στην οποία ουσιαστικά προκατέλαβε την απόφαση του δικαστηρίου καθώς δήλωσε ότι « ο δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη επ’ αυτοφόρω για την εξαγορά ψήφων». Γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος με σημερίνη ανάρτησή του στο Facebook καταδίκασε την στάση του Ράμα.

«Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, για δέκατη φορά τους τελευταίους επτά μήνες, ασκεί αλβανική δικαιοσύνη με πολιτικές παρεμβάσεις.

Ψευδώς, αναφέρει ότι συνελήφθην με σημαία για εξαγορά ψήφων. Το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει ακόμα τις πραγματικές συνθήκες της σύλληψής μου, ενώ εγώ ο ίδιος έχω υποβάλει καταγγελία στο δικαστήριο σχετικά με την κατάφωρη σύλληψη, η οποία δεν έχει ακόμη εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο. Από την άλλη πλευρά ο κ. Ράμα καθοδηγεί τους κριτές και δηλώνει ότι έχει βρεθεί σε συνθήκες σημαίας!

Αναρωτιέμαι αν έχει δει ή όχι το βίντεο της σύλληψής μου, που τράβηξε τυχαία μια κάμερα εστιατορίου στον περίπατο στη Χειμάρα; Είδατε ότι μιλούσα με τον δικηγόρο και τον ξάδερφό μου;

Η παρέμβαση του κυρίου Ράμα αποτελεί παραβίαση του τεκμήριου αθωότητας, όπως ορίζεται ξεκάθαρα στο άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δώστε του να καταλάβει ότι μέχρι αποδείξεως του εναντίον ή όχι, θεωρούμαι αθώος.

Αυτή τη φορά, ο Edi Rama δεν διστάζει να παρέμβει στο θέμα του όρκου μου, το οποίο αναμένεται να επανεξεταστεί. Δηλώνει κυριολεκτικά, αναφερόμενος στο πρόσωπο μου: «Δεν μπορεί να ορκιστεί, καθώς ο νόμος μας είναι πολύ ξεκάθαρος για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτελείται ο όρκος. “

Μέχρι στιγμής μας υπερισχύει ότι είναι η δικαιοσύνη που θα αποφασίσει και ότι ο ίδιος δεν θέλει να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου. Όπως βλέπετε τώρα ότι η ακρόαση σχετικά με την επανεξέταση του αιτήματός μου για ένορκη κατάθεση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2023 αλλάζοντας τακτική. Διατάζει τους δικαστές να επανεξετάσουν τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες δίνεται ο όρκος και να προδικάσουν την απόφασή τους. Με αυτόν τον τρόπο, αναγκάζει το δικαστήριο να με σταματήσει να βρίζω.

Ας δείξει αυτοσυγκράτηση, όπως αρμόζει στη θέση που κατέχει. Τελικά είναι πρωθυπουργός! Αφήστε τον να ενεργήσει όπως είναι!», έγραψε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας , Φρέντη Μπελέρης.

Να σημειωθεί ότι στις 4 Δεκεμβρίου δικάζεται η αίτηση του κ. Μπελέρη για να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας ακόμη κι αν αυτό γίνει μέσα από τις φυλακές.