, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Γαλλία: Σε κρίση ο Μακρόν – Αντιμέτωπος με δύο προτάσεις μομφής

PHOTO AFP

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αντιμετωπίζει σήμερα δύο προτάσεις μομφής αφού η κυβέρνησή του παρέκαμψε το κοινοβούλιο την περασμένη Πέμπτη για να προωθήσει μια μεταρρύθμιση που αυξάνει το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Η κίνηση αυτή, έφερε εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της αναμόρφωσης των συντάξεων και προκάλεσε σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη χώρα, θυμίζοντας τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων που ξέσπασαν στα τέλη του 2018 για τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε την Κυριακή η επίμαχη μεταρρύθμιση του συστήματος συνταξιοδότησης, η οποία είναι πιθανόν να υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο χωρίς ψηφοφορία σήμερα, «να ολοκληρώσει την δημοκρατική της πορεία με σεβασμό προς όλους».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή του το κείμενο για τις συντάξεις να μπορέσει να ολοκληρώσει την δημοκρατική του πορεία με σεβασμό προς όλους», αναφέρεται σε μήνυμα της Γαλλικής Προεδρίας προς το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων).

#Tags: Γαλλία

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.