ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Γάζα: Η απελπισία μιας μητέρας με επτά παιδιά – «Μόνο ο θάνατος μπορεί να βάλει τέλος στα βάσανά μας»

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
11/11/2024
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Γάζα: Η απελπισία μιας μητέρας με επτά παιδιά – «Μόνο ο θάνατος μπορεί να βάλει τέλος στα βάσανά μας»

Related Post

ΟΗΕ: Πάνω από 2.500 νεκροί από τον Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

Ιράν: Ανάγκη να ξεπεραστούν οι «άδικες κυρώσεις»

Πεκίνο προς ΗΠΑ: Ο οικονομικός στραγγαλισμός και οι κυρώσεις δεν είναι η λύση για το Ιράν

Φαινόμενο Ελ Νίνιο: Εξελίσσεται στο ισχυρότερο εδώ και πάνω από 100 χρόνια

Η Ιτιμάντ αλ-Κανού, μια Παλαιστίνια μητέρα που πασχίζει να θρέψει τα επτά της παιδιά, νιώθει εγκαταλειμμένη από όλους.

Κάποιες φορές νιώθει ότι ο θάνατος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δοθεί τέλος στα δεινά της οικογένειάς της ύστερα από έναν χρόνο πολέμου που έχει μετατρέψει τη Γάζα σε έρημη γη που μαστίζεται από την πείνα. «Αφήστε τους να ρίξουν μια πυρηνική βόμβα και να τελειώσει. Δεν θέλουμε αυτή τη ζωή που ζούμε, αργοπεθαίνουμε. Έλεος! Κοιτάξτε αυτά τα παιδιά», λέει η μητέρα τριών αγοριών και τεσσάρων κοριτσιών, ηλικίας μεταξύ 8 και 18 ετών.

Παιδιά στην πόλη τους, την Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, συνωστίζονται σε κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας με άδεια δοχεία στα χέρια, περιμένοντας απελπισμένα φαγητό. Εργαζόμενοι ανθρωπιστικών οργανώσεων διανέμουν σούπα με φακές από μια μεγάλη κατσαρόλα αλλά αυτό δεν είναι ποτέ αρκετό για να διασκεδάσει την πείνα τους και να κατευνάσει τον πανικό που επικρατεί.

Η Κανού λέει ότι η οικογένειά της αντιμετωπίζει από τη μια τα ισραηλινά πλήγματα, που έχουν σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχουν ισοπεδώσει το μεγαλύτερο μέρος της Γάζας, και από την άλλη, την πείνα.

«Κανείς δεν μας κοιτά, κανείς δεν μας φροντίζει. Ζητώ από τις αραβικές χώρας να μας στηρίξουν, τουλάχιστον να ανοίξουν τα σύνορα ούτως ώστε τα τρόφιμα και οι προμήθειες να μπορέσουν να φθάσουν στα παιδιά μας», δήλωσε η ίδια.

«Είναι όλοι ψεύτες, λένε ψέματα στον κόσμο. Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλάι του Ισραήλ εναντίον μας, είναι όλοι ενωμένοι εναντίον μας». Χθες, επετράπη σε φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια να διασχίσουν το πέρασμα Ερέζ στη βόρεια Γάζα. Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν αυτή την εβδομάδα εάν το Ισραήλ έχει καταγράψει πρόοδο ως προς τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και πώς θα απαντήσει η Ουάσινγκτον.

Απειλή λιμού

Ειδικοί στην επισιτιστική ασφάλεια από όλο τον κόσμο έχουν δηλώσει ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» η πείνα να είναι άμεσος κίνδυνος σε τμήματα της βόρειας Γάζας καθώς το Ισραήλ πραγματοποιεί στρατιωτική εκστρατεία κατά των μαχητών της Χαμάς εκεί. Ως απάντηση στην προειδοποίηση για λιμό, ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες UNRWA, ο Φιλιπ Λαζαρινί, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί την πείνα ως όπλο.

Η COGAT, η υπηρεσία του ισραηλινού στρατού που χειρίζεται τις σχέσεις με τους Παλαιστινίους, δημοσίευσε χθες κατάλογο με τις ανθρωπιστικές προσπάθειες του Ισραήλ τους τελευταίους έξι μήνες. Έδωσε λεπτομέρειες για σχέδια στήριξης των κατοίκων της Γάζας καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ντάνι Ντάνον δήλωσε τον προηγούμενο μήνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι πάνω από ένα εκατ. τόνοι βοήθειας παραδόθηκαν τον περασμένο χρόνο και κατηγόρησε τη Χάμας ότι αρπάζει τη βοήθεια αυτή. Η Χαμάς αρνείται στις κατηγορίες αυτές.

Εκτός από την πείνα, οι κάτοικοι της Γάζας λένε ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος να πάνε ύστερα από τους επαναλαμβανόμενους εκτοπισμούς που τους έχουν αφήσει να ζουν σε σκηνές έως ότου χρειαστεί και πάλι να μετακινηθούν για να γλιτώσουν από νέα χτυπήματα.

Κάποιοι λένε ότι ο αγώνας τους είναι ακόμα χειρότερος από τη «Νάκμπα» ή την «Καταστροφή» του 1948 όταν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τα σπίτια τους στον πόλεμο για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. «Οι συνθήκες ήταν καλύτερες από αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα. Τώρα, δεν έχουμε ασφάλεια, και κανένα μέρος να πάμε», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπού Καράα, ένας από τους πολυάριθμους εκτοπισμένους κατοίκους της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

ΟΗΕ: Πάνω από 2.500 νεκροί από τον Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό
Διεθνή

ΟΗΕ: Πάνω από 2.500 νεκροί από τον Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

Πάνω από 2.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σύμφωνα με...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
21/08/2026
Ιράν: Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου μεταβαίνει αύριο στο Ιράκ για συζητήσεις
Διεθνή

Ιράν: Ανάγκη να ξεπεραστούν οι «άδικες κυρώσεις»

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν πρέπει να ετοιμάσει σχέδιο για να ξεπεράσει...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
21/08/2026
Next Post
Ντόναλντ Τραμπ: Η προσπάθεια να πλήξει τον Μπάιντεν μέσω του γιού του είναι μια ριψοκίνδυνη στρατηγική

Άγγελος Συρίγος: Η εκλογή Τραμπ θα επηρεάσει με πολύ άσχημο τρόπο την ΕΕ





Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa