ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Γερμανία: Σπεύδει για την διάσωση του ενεργειακού κολοσσού Uniper

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
22/07/2022
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Γερμανία: Σπεύδει για την διάσωση του ενεργειακού κολοσσού Uniper

Το γερμανικό κράτος θα διοχετεύσει δισεκατομμύρια ευρώ για την διάσωση του ενεργειακού κολοσσού Uniper, με την απόκτηση του 30% του κεφαλαίου του ομίλου, ο οποίος απειλείται με πτώχευση λόγω της μείωσης των εξαγωγών του ρωσικού αερίου, ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος.

Το σχέδιο διάσωσης θα οδηγήσει «σε δημόσια συμμετοχή της τάξεως του 30%», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος. Η συμμετοχή θα γίνει μέσω της αύξησης του κεφαλαίου κατά 267 εκατομμύρια ευρώ περίπου με την τιμή του 1,70 ευρώ ανά μετοχή.

«Η Uniper είναι μία εταιρεία κεφαλαιώδους σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και για την τροφοδοσία των πολιτών σε ενέργεια», εξήγησε ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς παρουσιάζοντας τα έκτακτα μέτρα. Ο όμιλος θα έχει επίσης την ενίσχυση δημοσίου δανείου ύψους «μέχρι 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ» σε μετατρέψιμα ομόλογα που θα μεταβληθούν μακροπρόθεσμα σε μετοχές, σύμφωνα με την Uniper.

Μία επέκταση κατά 9 δισεκατομμύρια ευρώ της επείγουσας πιστωτικής γραμμής θα χορηγηθεί από την δημόσια τράπεζα KfW, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο όμιλος, που έχει περιέλθει σε δυσπραγία λόγω των τιμών του φυσικού αερίου, ζητούσε την βοήθεια του γερμανικού κράτους εδώ και εβδομάδες.

Related Post

Δυτική Όχθη: Διεθνής συναγερμός για το σχέδιο εποικοισμών “Ε1”

Ουκρανία: Επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ Βάντεφουλ στο Κίεβο

ΗΠΑ – Ιράν: Κλιμακώνεται η ένταση ενόψει των νέων αμερικανικών κυρώσεων

ΗΠΑ: Το TikTok θα πληρώσει 400 εκατ. δολάρια για υπόθεση προσωπικών δεδομένων ανηλίκων

Εκατοντάδες υπηρεσίες του δημοσίου και πάροχοι ενέργειας στην Γερμανία εξαρτώνται για την τροφοδοσία τους από τον όμιλο Uniper.

Ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς δεσμεύθηκε προσωπικά για την αποτροπή της πτώχευσης της Uniper, η οποία θα απειλούσε με διάλυση της ενεργειακής αγοράς και με ελλείψεις ενέργειας σε χιλιάδες πελάτες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το γερμανικό κράτος δεσμεύθηκε κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την σύσταση «μηχανισμού που θα επιτρέπει …αύξηση τιμών» για τους πελάτες από την 1η Οκτωβρίου 2022.

Το μέτρο, το οποίο αποτέλεσε αίτημα του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού εδώ και πολλές εβδομάδες, μπορεί να οδηγήσει σε εκτόξευση των λογαριασμών του φυσικού αέριου για τους γερμανούς καταναλωτές.

Η Uniper, πρώτος εισαγωγέας φυσικού αερίου στην Γερμανία, έχει πληγεί σημαντικά από την μείωση κατά 60% από τα μέσα του Ιουνίου των παραδόσεων φυσικού αερίου από την Gazprom.

Η εταιρεία ήταν ο βασικός πελάτης του ρωσικού ομίλου στην Γερμανία. Στο εξής, για να ανταποκριθεί στους όρους των συμβολαίων της, θα πρέπει να προμηθεύεται φυσικό αέριο στην αγορά spot, όπου οι τιμές έχουν εκτοξευθεί.

Αποτέλεσμα: η Uniper, που απασχολεί 12.000 εργαζόμενους στον κόσμο, χάνει «δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ημερησίως», σύμφωνα με τον επικεφαλής της.

Για να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση, η εταιρεία άρχισε ήδη από την περασμένη εβδομάδα να χρησιμοποιεί τα αποθέματά της σε φυσικό αέριο που κανονικά προορίζονταν για τον χειμώνα.

Ο καγκελάριος Σολτς διευκρίνισε ότι τα μέτρα για την διάσωση του ομίλου δεν θα ισχύουν για πάντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Δυτική Όχθη: Διεθνής συναγερμός για το σχέδιο εποικοισμών “Ε1”
Διεθνή

Δυτική Όχθη: Διεθνής συναγερμός για το σχέδιο εποικοισμών “Ε1”

Νέα ένταση προκαλεί η απόφαση του Ισραήλ να προχωρήσει στην υλοποίηση του αμφιλεγόμενου σχεδίου εποικισμού στην περιοχή Ε1 της κατεχόμενης...

Αναρτήθηκε από Δήμητρα Κατραμάδου
22/08/2026
Ουκρανία: Επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ Βάντεφουλ στο Κίεβο
Διεθνή

Ουκρανία: Επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ Βάντεφουλ στο Κίεβο

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ έφτασε σήμερα στο Κίεβο προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή του στην Ουκρανία ενόψει της...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
22/08/2026
Next Post
Μήπως αντί να σβήνουμε πρέπει να προλαμβάνουμε τις φωτιές;

Λέσβος: Φωτιά στη Μόρια - Επιχειρούν εναέρια μέσα





Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa