, Παρασκευή
14 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Γερμανικός Τύπος: «Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο»

Οι μεγαλύτερες εφημερίδες στη Γερμανία, αναφέρονται στο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων προς την Ελλάδα και την επιθετική ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν.

Χαρακτηριστικά, επικαλούμενη τις απειλές του Τούρκου προέδρου, ότι μπορεί ξαφνικά να έρθει το βράδυ στη χώρα μας, ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild είναι: «Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο».

«Με τις αιχμηρές αυτές δηλώσεις, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε το Σαββατοκύριακο τη γείτονά του στην Ε.Ε, Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στη Σαμψούντα στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ερντογάν εξέφρασε το θυμό του για τους ελληνικούς στρατιωτικούς ελιγμούς την περασμένη εβδομάδα. Τα ελληνικά στρατεύματα αεράμυνας στο ανατολικό Αιγαίο στόχευσαν τουρκικά μαχητικά.

Η Ελλάδα, όπως και η Τουρκία, είναι μέλος του ΝΑΤΟ και θα πρέπει να «κοιτάξει την ιστορία» και να μην προχωρήσει περαιτέρω, διαφορετικά θα πληρώσει «υψηλό τίμημα», ανέφερε ο Ερντογάν, τονίζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.