, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Για πρώτη φορά το ναυάγιο του Τιτανικού σε τρισδιάστατες εικόνες

Είναι το διασημότερο ναυάγιο του κόσμου, ενώ η δραματική ιστορία του συγκινεί έναν αιώνα μετά.

Τα μυστικά του «Τιτανικού» όπως δεν τα έχει ξαναδεί ποτέ ο κόσμος, αποκαλύπτουν νέες τρισδιάστατες εικόνες του πιο διάσημου ναυαγίου του κόσμου που έφερε στο φως της δημοσιότητας το BBC.

Με τη βοήθεια της χαρτογράφησης σε μεγάλα βάθη (deep-sea mapping), δημιουργήθηκε η πρώτη ψηφιακή σάρωση όλου του ναυαγίου του Τιτανικού, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον Ατλαντικό.

Οι μελετητές πιστεύουν ότι με αυτό το νέο τρισδιάστατο μοντέλο του Τιτανικού θα μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν τι ακριβώς συνέβη στο υπερωκεάνιο την ημέρα νύχτα της 14ης Απριλίου 1912.

«Υπάρχουν ακόμη ερωτήματα, βασικά ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με το πλοίο. Το μοντέλο αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να κάνουμε μια έρευνα στην ιστορία του Τιτανικού η οποία θα βασίζεται σε στοιχεία και όχι σε εικασίες», δήλωσε στο BBC ο αναλυτής Παρκς Στίβενσον.

Πολλές είναι οι υποθαλάσσιες έρευνες που έχουν γίνει στο ναυάγιο του Τιτανικού από τότε που αυτό ανακαλύφθηκε το 1985. Ωστόσο, το κουφάρι του πλοίου είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να αποτυπωθεί ολόκληρο από το «μάτι» της κάμερας μέσα στο σκοτάδι του βυθού.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες

titanic6.webp
titanic5.webp
titanic4.webp
titanic3.webp

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.