ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Η απάντηση της Αθήνας στα fake news Ερντογάν

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
06/10/2022
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Η απάντηση της Αθήνας στα fake news Ερντογάν

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε χθες για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε κατηγορίες στη χώρα μας σχετικά με τη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Η συγκεκριμένη τακτική Τούρκου προέδρου παγιώνεται, καθώς το τελευταίο διάστημα φροντίζει να μιλάει για «εγκλήματα» της Ελλάδας, ένα αφήγημα που ανέπτυξε στην ομιλία του στον ΟΗΕ και από τότε το συντηρεί σε σημαντικό βαθμό.

«Παρακολουθούμε πώς θάβουν αυτούς τους αθώουςκαημένους τα ελληνικά πλοία στη θάλασσα.Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο. Τα παρακολουθούμε»,επισήμανε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ δεν δίστασε να υποστηρίξει επιπλέον πως η τουρκική πλευρά είναι εκείνη που διασώζει τους μετανάστες, καθώς ως μουσουλμάνοι «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του Ισλάμ».«Λοιπόν, φωνάζει ο κόσμος για αυτό; Όχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του Ισλάμ»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Η αλήθεια και η πραγματικότητα όμως είναι αρκετά μακριά απ’ όσα δήλωσε ο ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν. Σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό που μίλησαν στην «Political», από τις αρχές του 2022 μέχρι και σήμερα η Ελλάδα έχει διασώσει 1.500 ανθρώπους στο Αιγαίο. Τελευταίο παράδειγμα που αποδεικνύει περίτρανα την πολιτική που ακολουθούν η χώρα μας και οι λιμενικές Αρχές είναι το περιστατικό στην Κεφαλονιά, όπου διασώθηκαν αρκετοί μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία.

Related Post

Κωνσταντινούπολη: Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές

Ράμα: «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν με εκλογές» – Νέα ένταση στους δρόμους της Αλβανίας

Πακιστάν: 32 μαθητές νεκροί από κατάρρευση οροφής σχολείου στην Πεσαβάρ

Κωνσταντινούπολη: Δύο νεκροί και μεγάλες καταστροφές από τη σφοδρή κακοκαιρία

«Να σταματήσει επιτέλους την εργαλειοποίηση προσφύγων»

«Το καινούργιο αφήγημα του κ. Ερντογάν δεν το ακούει κανείς. Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει την εργαλειοποίηση των προσφύγων και η διεθνής κοινότητα να καταλάβει ότι η Ελλάδα προστατεύει συγχρόνως και σύνορα και ανθρώπους», δήλωσε χθες στην «Political» η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη σχετικά με τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο.

«Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα. Όμως, η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλάτασύνορά της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», τόνισαν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου.

Η ακραία ρητορική εκ μέρους της Άγκυρας συνεχίζεται αμείωτη όλο το τελευταίο διάστημα αλλά και μετά την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου, που βάζει «φωτιά» στις σχέσεις των δύο χωρών.

Πάει στην Πράγα με την πλάτη στον τοίχο

Αντιμέτωπος με τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις απειλές του εναντίον της Ελλάδας, το τουρκολιβυκό μνημόνιο, την άτεγκτη στάση του στο Κυπριακό και την τακτική που ακολουθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας αναμένεται να τεθεί ο Τούρκος πρόεδρος στην Πράγα.Ο ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν θα παραστεί στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία θα συμμετάσχουν 44 ευρωπαϊκές χώρες.Μάλιστα, θα έχει συνάντηση και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά του οποίου έχει καταφερθεί πολλές φορές.

Ο Ερντογάν πηγαίνει στην πρωτεύουσα της Τσεχίας με την πλάτη στον τοίχο, καθώς είδε ότι το σόου του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου προσπάθησε να πείσει ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί την Τουρκία, δεν έπιασε τόπο. Η πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία έχει «παγώσει» λόγω των εμποδίων που βάζει το Κογκρέσο, ενώ η Ουάσιγκτον ήρε το εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Επίσης, το Κοινοβούλιο της Λιβύης κήρυξε «άκυρη» τη νέα συμφωνία που υπέγραψε η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ και η ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών.

Παράλληλα, ΗΠΑ και ΕΕ εμφανίζονται έντονα ενοχλημένες από τη στάση του Ερντογάν στο Ουκρανικό, καθώς όχι μόνο η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά έχει συσφίξει τις σχέσεις της με τη Μόσχα και εμφανίζεται να παίζει σημαντικό ρόλο στις όποιες διπλωματικές προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Κωνσταντινούπολη: Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές
Διεθνή

Κωνσταντινούπολη: Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις αγνοούνται από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Κωνσταντινούπολη. Δρόμοι μετατράπηκαν σε...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
15/10/2026
Ράμα: «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν με εκλογές» – Νέα ένταση στους δρόμους της Αλβανίας
Διεθνή

Ράμα: «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν με εκλογές» – Νέα ένταση στους δρόμους της Αλβανίας

«Δεν θα παραιτηθώ. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν με εκλογές», είναι η απάντηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στο αίτημα -τελεσίγραφο των διαδηλωτών...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
15/10/2026
Next Post
Τα στελέχη της ΝΔ εξήραν τον ρόλο Οικονόμου, Ρωμανού και… Κυρανάκη

Τα στελέχη της ΝΔ εξήραν τον ρόλο Οικονόμου, Ρωμανού και… Κυρανάκη



















Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa