ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Η Γερμανία ζήτησε από την Ελβετία να της πουλήσει άρματα μάχης Leopard II

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
03/03/2023
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Και η Ισπανία στέλνει Leopard στην Ουκρανία…

Η Γερμανία ζήτησε από την Ελβετία να της πουλήσει κάποια από τα άρματα μάχης Leopard II που έχει σε αδράνεια, γράφει σήμερα η ελβετική εφημερίδα Blick, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να επιτρέψει στο Βερολίνο να αυξήσει την στρατιωτική του βοήθεια στην Ουκρανία.

Η Γερμανία θέλει η Ελβετία να πουλήσει πίσω στην κατασκευάστρια εταιρεία Rheinmetall κάποια άρματα μάχης, διευκρινίζει η εφημερίδα, κάτι το οποίο θα επιτρέψει στην εταιρεία να συμπληρώσει τα κενά στους εξοπλισμούς χωρών μελών της ΕΕ και του NATO.

Η Γερμανία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Φινλανδία και η Σουηδία βρίσκονται ανάμεσα στις χώρες που αποστέλλουν άρματα μάχης Leopard για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί στη ρωσική επίθεση, δημιουργώντας κενά στα δικά τους οπλοστάσια.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους και ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ ενημέρωσαν την υπουργό Άμυνας της Ελβετίας Βιόλα Άμχερτ για το σχέδιο με επιστολή τους που φέρει ημερομηνία 23ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Αυτοί ζητούν από την Ελβετή ομόλογό τους να συμφωνήσει για την πώληση, παρέχοντας διαβεβαιώσεις ότι τα ελβετικά άρματα μάχης δεν θα μεταφερθούν στην ίδια την Ουκρανία.

Related Post

Το Ιράν υπόσχεται μια «νέα ήττα» για τις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση για νέες κυρώσεις

Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν «προσπάθησε να δολοφονήσει» έναν από τους γιους του

Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ θα κόψουν κάθε οικονομικό πόρο του Ιράν

Τραμπ: Tα αυτοκίνητα που παράγονται στον Καναδά θα φορολογούνται με 50% από 1ης Ιανουαρίου 2027

Βάσει της νομοθεσίας της περί ουδετερότητας και ενός ξεχωριστού εμπάργκο όπλων, η Ελβετία απαγορεύεται να αποστείλει απευθείας όπλα στην Ουκρανία. Μια συμφωνία με τη Γερμανία θα απαιτούσε από το ελβετικό κοινοβούλιο να θέσει επισήμως εκτός υπηρεσίας τα αδρανή άρματα μάχης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Άμυνας της Ελβετίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει λάβει αίτημα από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας να επιτρέψει στην Rheinmetall AG να αγοράσει ορισμένα από τα άρματα μάχης Leopard II της Ελβετίας που βρίσκονται σε αδράνεια.

Το αίτημα αναφέρει ότι τα άρματα μάχης δεν θα σταλούν στην Ουκρανία, αλλά θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται από την παράδοση Leopard II από τη Γερμανία και το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους της EE, δήλωσε σήμερα στο Reuters εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την Blick, το υπουργείο Άμυνας της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι το αίτημα της Γερμανίας εξετάζεται.

“Από την σκοπιά του στρατού, θα ήταν δυνατό κατ’ αρχήν να τα βγάλουμε πέρα χωρίς μικρό αριθμό αρμάτων μάχης –λαμβάνοντας ταυτοχρόνως υπόψη τις απαιτήσεις της Ελβετίας”, δήλωσε εκπρόσωπος στην εφημερίδα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο δήλωσε ότι προς το παρόν δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει σχετικά.

Η Βέρνη έχει άλλες φορές αρνηθεί αιτήματα της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Δανίας να επιτρέψει την επανεξαγωγή στην Ουκρανία ελβετικής κατασκευής πυρομαχικών, που είχαν προηγουμένως αγοραστεί από τις χώρες αυτές.

Ωστόσο το ζήτημα αυτό καθίσταται ολοένα και πιο διχαστικό στην Ελβετία, έπειτα από αλλαγή της δημόσιας και πολιτικής διάθεσης η οποία ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση να τερματίσει την απαγόρευση των εξαγωγών ελβετικών όπλων σε εμπόλεμες ζώνες.

Στο μεταξύ τα αιτήματα από ευρωπαίους γείτονες της Ελβετίας να επιτρέψουν τέτοιου είδους μεταφορές στο Κίεβο έγιναν ηχηρότερα, καθώς εντείνεται η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, και δύο κοινοβουλευτικές επιτροπές για την ασφάλεια εισηγήθηκαν οι κανόνες να χαλαρώσουν αναλόγως.

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Το Ιράν υπόσχεται μια «νέα ήττα» για τις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση για νέες κυρώσεις
Διεθνή

Το Ιράν υπόσχεται μια «νέα ήττα» για τις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση για νέες κυρώσεις

Ο υπουργός Οικονομίας του Ιράν προανήγγειλε «νέα ήττα» για τις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι η Τεχεράνη διαθέτει διετές σχέδιο για την...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
24/08/2026
Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν «προσπάθησε να δολοφονήσει» έναν από τους γιους του
Διεθνή

Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν «προσπάθησε να δολοφονήσει» έναν από τους γιους του

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους δύο γιους του....

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
24/08/2026
Next Post
Ο βιασμός μου έχει σημασία, το σώμα μου έχει σημασία

Σύλληψη 22χρονου κατηγορείτε για βιασμό 15χρονης και για πορνογραφία ανηλίκων





Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa