20:36, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Η Κίνα θα στείλει στρατεύματα στη Ρωσία για την άσκηση «Βοστόκ»

Κινεζικά στρατεύματα θα ταξιδέψουν στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις υπό την ηγεσία της χώρας υποδοχής και συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Λευκορωσίας, της Μογγολίας, του Τατζικιστάν και άλλων χωρών, ανακοίνωσε την Τετάρτη το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

Η συμμετοχή της Κίνας στις κοινές ασκήσεις «δεν είχε σχέση με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Τον περασμένο μήνα, η Μόσχα ανακοίνωσε σχέδια για διεξαγωγή ασκήσεων “Βοστόκ” (Ανατολικά) από τις 30 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, παρόλο που διεξάγει έναν δαπανηρό πόλεμο στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας δήλωσε ότι η συμμετοχή του στις ασκήσεις ήταν μέρος μιας συνεχιζόμενης διμερούς ετήσιας συμφωνίας συνεργασίας με τη Ρωσία.

«Στόχος είναι η εμβάθυνση της πρακτικής και φιλικής συνεργασίας με τους στρατούς των συμμετεχουσών χωρών, η ενίσχυση του επιπέδου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών και η ενίσχυση της ικανότητας ανταπόκρισης σε διάφορες απειλές για την ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.