, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Η Ουκρανία ετοιμάζεται για διακοπές ρεύματος μετά από ρωσική επίθεση  σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στην Ουκρανία με την κατάσταση να είναι δύσκολη και δεν αποκλείεται να υπάρξει μπλακ άουτ.

Συγκεκριμένα η Ουκρανία προειδοποίησε σήμερα για πιθανές διακοπές ρεύματος στο τέλος της ημέρας, με την εθνική εταιρία ηλεκτρισμού να προβλέπει μια «ιδιαίτερα δύσκολη» κατάσταση, έπειτα από μια νέα «μαζική» επίθεση της Ρωσίας με στόχο το ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο.

«Ο εχθρός δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά του να στερήσει από τους Ουκρανούς το φως. Νέα μαζική επίθεση εναντίον της βιομηχανίας μας ενέργειας!», έγραψε στο Telegram ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γκερμάν Γκαλουστσένκο.

Οι επιθέσεις αυτές είχαν στόχο εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις επαρχίες Πολτάβα (ανατολικά), Κιροβοχράντ (κέντρο), Ζαπορίζια (νότια), Λβιβ, Ιβάνο- Φρανκίβσκ και Βινίτσια (δυτικά), διευκρίνισε ο ίδιος.

Στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, υπάρχει επίσης «μερική διακοπή ρεύματος» εξαιτίας «των εχθρικών πληγμάτων», επεσήμανε ο κυβερνήτης της Ολεξάντρ Προκούντιν.

Η εθνική εταιρία ηλεκτρισμού Ukrenergo προειδοποίησε από την πλευρά της πως «από τις 18:00 έως τις 23:00, διακοπές ρεύματος είναι πιθανές σε όλη την Ουκρανία». Ζήτησε από τους πελάτες της να «χρησιμοποιούν τον ηλεκτρισμό με φειδώ» προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που αναμένεται να είναι «ιδιαίτερα δύσκολη».

«Οι Ρώσοι επέφεραν ένα νέο μαζικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς», ανέφερε η εταιρία, προσθέτοντας πως ήταν η πέμπτη «μαζική» επίθεση στο ενεργειακό δίκτυο από τις 22 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.