, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Ουκρανία: Προμηθεύει χάπια καλίου σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης στο Κίεβο

Η πόλη του Κιέβου ανακοίνωσε ότι μοιράζει χάπια ιωδιούχου καλίου στα κέντρα εκκένωσης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια πιθανή ρωσική πυρηνική επίθεση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Τα χάπια ιωδιούχου καλίου μπορούν να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση της απορρόφησης επιβλαβούς ακτινοβολίας από τον θυρεοειδή αδένα, εάν ληφθούν αμέσως πριν ή αμέσως μετά την έκθεση σε πυρηνική ακτινοβολία.

Τα χάπια θα διανεμηθούν στους κατοίκους των περιοχών που έχουν μολυνθεί από πυρηνική ακτινοβολία εάν υπάρχει ανάγκη εκκένωσης, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του – εν μέσω της καταστροφικής συνεχιζόμενης εισβολής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία .

Ο Πούτιν έχει πει ότι θα «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας» για να κερδίσει τον πόλεμο, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις του υποχωρούν ταπεινωτικά από μια ουκρανική αντεπίθεση. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες και απωθούνται σε αρκετές περιοχές.

Αυξάνονται οι φόβοι ότι ο Πούτιν θα καταφύγει στη χρήση ενός καταστροφικού πυρηνικού πλήγματος για να νικήσει την Ουκρανία σε υποταγή, καθώς τα χερσαία στρατεύματά του συνεχίζουν να υφίστανται ήττες.