ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Η Τουρκία θα λάβει ποσότητες ντίζελ στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
18/10/2026
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Η Τουρκία θα λάβει ποσότητες ντίζελ στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Related Post

Το Κίεβο εκφράζει τη λύπη του για πιθανή εκτροπή ουκρανικών drones στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας

Νέα επεισόδια την έκτη ημέρα κινητοποιήσεων στα Τίρανα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι «η Γαλλία φλέγεται» ρίχνοντας την ευθύνη στη μετανάστευση

Το Κάιρο δηλώνει έτοιμο να παράσχει στο Ριάντ την απαραίτητη στήριξη εν μέσω της σύγκρουσης με τους Χούθι

Η Τουρκία θα εξασφαλίσει μέρος των ποσοτήτων ρωσικού ντίζελ που διατίθενται στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας.

Η Τουρκία θα λάβει μέρος του ντίζελ που η Ρωσία διοχετεύει στις παγκόσμιες αγορές, βάσει συμφωνίας της με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.
Ο Μπαϊρακτάρ ανέφερε ότι η συμφωνία εφοδιασμού με ντίζελ μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας είναι σημαντική για την ενεργειακή ασφάλεια της Τουρκίας. Η Άγκυρα βασίζεται στη Ρωσία για την κάλυψη μέρους των ενεργειακών της αναγκών, καθώς και στο Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και άλλες χώρες. Παράλληλα, επιδιώκει τη διαφοροποίηση των πηγών της μέσω συμφωνιών με τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους.
«Η Ρωσία επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές ντίζελ τους τελευταίους μήνες, όταν άρχισε να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Τώρα κατέληξε σε συμφωνία για το ντίζελ με τον Τραμπ… Μέσω των συνομιλιών που είχαμε, θα λάβουμε μέρος αυτού του ντίζελ στην Τουρκία», δήλωσε ο Μπαϊρακτάρ στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς και στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος στις ΗΠΑ, άσκησαν έντονη κριτική στη συμφωνία.
Ο Μπαϊρακτάρ δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία μια δεύτερη πλωτή πλατφόρμα παραγωγής φυσικού αερίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2028, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα αυτή θα αυξήσει την ημερήσια παραγωγή της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα στα 45 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm).
Χθες Σάββατο, η Τουρκία απέστειλε στη Μαύρη Θάλασσα την πρώτη της πλωτή πλατφόρμα παραγωγής φυσικού αερίου, το «Osman Gazi», μια κίνηση που σύμφωνα με τον Μπαϊρακτάρ, αναμένεται να διπλασιάσει περίπου την ημερήσια παραγωγή από το μεγαλύτερο εγχώριο κοίτασμα φυσικού αερίου, το κοίτασμα «Sakarya», φτάνοντας τα 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, από τα τρέχοντα 9,5 εκατομμύρια, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 7,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.
«Το πρώτο τρίμηνο του 2028, η δεύτερη πλωτή πλατφόρμα παραγωγής θα φτάσει στην Τουρκία και μέσω αυτής θα επιτύχουμε παραγωγή 25 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερη δυναμικότητα (από το “Osman Gazi”)», δήλωσε.
«Επομένως, με τα 45 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, θα καλύπτουμε τις ανάγκες τριών στα τέσσερα νοικοκυριά στην Τουρκία με δικό μας φυσικό αέριο».
Πρόσθεσε ότι η ημερήσια παραγωγή της Τουρκίας στο συγκεκριμένο κοίτασμα θα αυξηθεί στα 550.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου με τη χρήση της δεύτερης πλωτής πλατφόρμας.
Η Τουρκία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με κατανάλωση 59 δισεκ. κυβικών μέτρων το περασμένο έτος. Η χώρα βασίζεται στις εισαγωγές για την κάλυψη σχεδόν του συνόλου των αναγκών της σε φυσικό αέριο, καθώς η εγχώρια παραγωγή ανήλθε πέρυσι σε 3,1 bcm, προερχόμενη κατά κύριο λόγο από το κοίτασμα Sakarya.
Ο Μπαϊρακτάρ ανέφερε επίσης ότι οι προγραμματισμένες δραστηριότητες έρευνας υδρογονανθράκων ανοικτά του Πακιστάν έχουν καθυστερήσει κατά περίπου έξι μήνες, λόγω των επιπτώσεων που έχει στην περιοχή ο πόλεμος στο Ιράν.

Tags: ρωσικό ντίζελΤΟΥΡΚΙΑ
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Ρωσία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επιθέσεις ουκρανικών drones
Διεθνή

Το Κίεβο εκφράζει τη λύπη του για πιθανή εκτροπή ουκρανικών drones στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας

Το Κίεβο εξέφρασε τη λύπη του για πιθανή είσοδο ουκρανικών drones στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, αποδίδοντας το περιστατικό σε...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
18/10/2026
Νέα επεισόδια την έκτη ημέρα κινητοποιήσεων στα Τίρανα
Διεθνή

Νέα επεισόδια την έκτη ημέρα κινητοποιήσεων στα Τίρανα

Με τραγούδια με τύμπανα και χορούς ξεκίνησε το μεσημέρι για 6η μέρα, η διαμαρτυρία των φοιτητών έξω από το υπουργείο...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
18/10/2026
Next Post
Πέρασε με νίκη απ’ το «Παλέ» ο Παναθηναϊκός

Πέρασε με νίκη απ' το «Παλέ» ο Παναθηναϊκός



















Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa