, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ιράν: Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ε. Ραϊσι χάθηκε όταν πήρε ύψος για να αποφύγει ένα σύννεφο αποκάλυψε ο επικεφαλής του γραφείου του   

(Photo by Azin HAGHIGHI / MOJ News Agency / AFP)

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο τον Gholam Esmaili, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, είπε ότι το ελικόπτερο με το οποίο ταξίδευε ο πρώην Πρόεδρος Ebrahim Raisi αντιμετώπισε ένα «σύννεφο» κατά τη διάρκεια της πτήσης του, το οποίο ώθησε τον πιλότο να αυξήσει το ύψος πριν εξαφανιστεί.

Συμφωνά με όσα δήλωσε ο κ. Ismaili, μετά την τελετή εγκαινίων του συνοριακού φράγματος Qala Qiz που μοιράζεται το Ιράν με το Αζερμπαϊτζάν, απογειώθηκαν προς την πόλη Tabriz με καθαρό καιρό, αλλά στη μέση της διαδρομής συνάντησαν ένα σύννεφο. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο, έδωσε εντολή να αυξηθεί το υψόμετρο αλλά αφού έγινε αυτό δεν υπήρχε σημάδι από το ελικόπτερο του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Ιράν ανέφερε ότι, από τη στιγμή της ανακοίνωσης της διακοπής της ραδιοεπικοινωνίας με το αεροπλάνο του Προέδρου, άρχισαν προσπάθειες να έρθουν σε επαφή με την προσωπική φρουρά του Προέδρου, τον υπουργό Εξωτερικών Hossein Amir Abdollahian, τον Ιμάμη της Παρασκευής της Ταμπρίζ και τον Κυβερνήτη της Ταμπρίζ, χωρίς καμία απάντηση από αυτούς.

Ο Ισμαϊλί πρόσθεσε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κυβερνήτη του προεδρικού αεροσκάφους αλλά αντί του κυβερνήτη Μουσταφάουι, απάντησε ο κ. Αγιατολάχ Αλ Χασέμ (Ιμάμης της Ταμπρίζ) λέγοντας:

«Δεν είμαι καλά και πέσαμε στην κοιλάδα.»

– «Πού είσαι;»

Δεν ξέρω… είμαι ανάμεσα στα δέντρα».

-“Πώς είναι οι υπόλοιποι; Τους βλέπεις;

Ο κ. Αλ Χασέμ είπε, “Δεν βλέπω κανέναν, και είμαι μόνος, και δεν ξέρω τι συνέβη;” δεν υπάρχει κανένας γύρω μου“.

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ιρανού Προέδρου εξήγησε ότι έγινε σαφές μετά την κλήση ότι το ελικόπτερο είχε εμπλακεί σε ατύχημα.

Ο Ισμαϊλί πρόσθεσε, «Αργότερα μάθαμε ότι οι άλλοι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν αμέσως και ότι η κατάσταση των σορών δείχνει ότι το προσωπικό του αεροσκάφους «πέθανε αμέσως μετά το δυστύχημα».

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.