, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Ισπανία: Δημιουργείται το πρώτο δημόσιο νεκροταφείο κατοικίδιων

Σχέδια για να κατασκευαστεί στη Μάλαγα το πρώτο δημόσιο νεκροταφείο κατοικίδιων ζώων της Ισπανίας ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, θα δημιουργηθεί μια «πρωτοποριακή» εγκατάσταση, η οποία πρόκειται να ανοίξει στο δημοτικό νεκροταφείο San Gabriel στη Μάλαγα προς το τέλος του 2024.

Αν και σε άλλες πόλεις υπάρχουν ήδη ιδιωτικά κοιμητήρια ζώων συντροφιάς, το δημοτικό συμβούλιο της Μάλαγα κάνει λόγο για ένα δημόσιο νεκροταφείο που δημιουργείται για να ανταποκριθεί στην «αυξανόμενη κοινωνική ευαισθησία όσον αφορά τον σεβασμό και τη φροντίδα των ζώων».

«Η εγκατάσταση έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με κριτήρια βιωσιμότητας και ενεργειακής απόδοσης και θα περιλαμβάνει ένα κτίριο εξυπηρέτησης πελατών με χώρο υποδοχής, διοικητικό γραφείο, γραφείο κτηνιάτρου, ένα κρεματόριο και μια αίθουσα αποχαιρετισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει επίσης έναν χώρο πρασίνου όπου θα μπορεί να εναποτίθεται η τέφρα, καθώς και έναν χώρο ταφής. Εκτός από την αποτέφρωση και την ταφή, το νεκροταφείο θα προσφέρει και άλλες υπηρεσίες, όπως η απομάκρυνση νεκρών ζώων, αποχαιρετιστήρια τελετή, και υπηρεσίες διαγραφής ζώων από το μητρώο ζώων συντροφιάς», προσθέτει η δημοτική αρχή της Μάλαγα.

Μια βασική αποτέφρωση για ένα ζώο βάρους έως 30 κιλών θα κοστίζει 170 ευρώ, ενώ μια θέση τεφροδόχου ή ένας τάφος στο θα κοστίζει 250 ευρώ για ένα ζώο του ίδιου βάρους. Στην τιμή περιλαμβάνονται και 10 χρόνια συντήρησης του χώρου.

Με βάση τα στοιχεία των αρχών, υπάρχουν πάνω από 350.000 καταγεγραμμένα κατοικίδια ζώα στην επαρχία της Μάλαγα, με 100.000 από αυτά να είναι σκύλοι.

Πηγή: lifo.gr