Κάρολος Γ’: Οι παραξενιές, και τα… φάουλ του νέου μονάρχη
Δεν πρόλαβε ο πρίγκιπας Κάρολος να αναλάβει τα ηνία της βρετανικής μοναρχίας και ήδη τα κακά μαντάτα άρχισαν να κυκλοφορούν, με τους εργαζόμενούς του να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.
Μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ο Κάρολος έγινε ο νέος βασιλιάς προκαλώντας αμφιλεγόμενες αντιδράσεις, με τους περισσότερους να μην είναι και πολύ ευχαριστημένοι με τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Να σημειωθεί πως πρόκειται για τον γηραιότερο μονάρχη που αναλαμβάνει τον θρόνο εδώ και χίλια χρόνια, ενώ η ανάληψη των καθηκόντων του σηματοδοτεί μια δύσκολη αρχή για τον ίδιο, καθώς η Βρετανία είναι ιδιαίτερα διχασμένη.
Μπορεί ο Κάρολος να έγινε επισήμως βασιλιάς πριν από μια εβδομάδα, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι όλη του τη ζωή νωρίτερα ζούσε σαν μονάρχης προκαλώντας πολλά παράπονα και αντιδράσεις. Σύμφωνα με τη «New York Post», ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να έχει το ψευδώνυμο «χαϊδεμένος πρίγκιπας», το οποίο χρησιμοποιούσε το προσωπικό στο Κλάρενς Χάουζ όπου ζούσε από το 2003 με τη σύζυγό του Καμίλα. Το 2015 μάλιστα, στο ντοκιμαντέρ «Serving the Royals: Inside the Firm» που είχε μεταδοθεί στο Amazon Prime, είχαν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του σημερινού βασιλιά.
Όπως αποκάλυψε και ο Πολ Μπάρελ, ο οποίος υπηρέτησε στη θέση του μπάτλερ και τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, οι οδηγίες του Καρόλου προς το προσωπικό αφορούσαν από το σιδέρωμα των κορδονιών μέχρι ακόμη και την οδοντόκρεμά του. «Οι πιτζάμες του σιδερώνονται κάθε πρωί, το ίδιο και τα κορδόνια του, το βούλωμα της μπανιέρας πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη θέση και η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι χλιαρή στη μισογεμάτη μπανιέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά στο ντοκιμαντέρ ο Μπάρελ.
Το κουτί με το… πρωινό
Οι παραξενιές του βασιλιά Καρόλου δεν σταματούν εκεί, αλλά συνεχίζονται και στο πρωινό, με τον ίδιο να απολαμβάνει σπιτικό ψωμί, ένα μπολ με φρέσκα φρούτα και φυσικό χυμό. Συγκεκριμένα, σεφ που ήταν μέλος του βασιλικού προσωπικού υποστήριξε: «Όπου ταξιδεύει ο πρίγκιπας Κάρολος ταξιδεύει και το κουτί με το πρωινό του που περιέχει έξι διαφορετικούς τύπους μελιού, ορισμένα ειδικά μούσλι, τα αποξηραμένα φρούτα του».
Ο Κάρολος φέρεται στο παρελθόν να έστελνε φορτηγό με έπιπλα σε σπίτια φίλων στα οποία θα διέμενε, καθώς θέλει να έχει μαζί του το κρεβάτι, τα έπιπλα και τις φωτογραφίες του, με τις φήμες να λένε ότι φτάνει στο σημείο να μεταφέρει μαζί του το δικό του κάθισμα τουαλέτας αλλά και συγκεκριμένο χαρτί τουαλέτας.
Από τότε, απ’ ό,τι φαίνεται, τίποτα δεν άλλαξε, καθώς και σήμερα έπειτα από τόσα χρόνια οι υπάλληλοί του μόλις ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους τον χαρακτήρισαν «άκαρδο». Και για όσους αναρωτιούνται τον λόγο για τον οποίο πάρθηκε αυτή η απόφαση από τον βασιλιά, η απάντηση δίνεται παρακάτω. Ειδικότερα, το Μπάκιγχαμ θα γίνει η νέα έδρα του Καρόλου και της Καμίλα. Μέχρι τώρα η έδρα τους, η κατοικία τους, τα γραφεία τους και το προσωπικό τους στεγάζονταν στο Clarence House.
Δεκάδες απολύσεις
Ωστόσο, τώρα θα μεταφερθούν στο Μπάκιγχαμ, αν και, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται το Παλάτι να γίνει και επίσημη κατοικία του βασιλικού ζεύγους. Έτσι, εξαιτίας της μεταφοράς των γραφείων του βασιλιά Καρόλου και της βασιλικής συζύγου Καμίλα στο Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με τον «Guardian», δεκάδες υπάλληλοι του Clarence House ειδοποιήθηκαν για την απόλυσή τους. Όλοι οι υπάλληλοι είναι εξοργισμένοι με αυτή την απόφαση, γιατί ενώ οι ίδιοι εργάζονταν νυχθημερόν για να γίνει ομαλά η μετάβασή του στον θρόνο, ο βασιλιάς ανακοίνωσε την απόλυσή τους.
Το μεγαλύτερο όμως φάουλ του νέου βασιλιά Καρόλου είναι το γεγονός ότι έχει πολιτική άποψη, σε αντίθεση με τη μητέρα του Ελισάβετ, η οποία ήταν αυστηρά πολιτικά ουδέτερη, ενώ και στο παρελθόν είχε παρέμβει δημοσίως για πολιτικά ζητήματα, κάτι που δυσαρέστησε και τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Λίντσεϊ Χολ. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι γκάφες του βασιλιά συνεχίζονται και ήδη οι πολίτες μέσα σε μια εβδομάδα φαίνονται αρκετά δυσαρεστημένοι. Ποιος γνωρίζει άραγε πώς θα εξελιχθεί αυτή η κωμικοτραγική κατάσταση στο παλάτι!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL