, Παρασκευή
14 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κένυα: Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε τη νίκη του Ρούτο στις προεδρικές εκλογές

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας επικύρωσε σήμερα την εκλογή του Ουίλιαμ Ρούτο στην προεδρία, απορρίπτοντας τις προσφυγές που κατατέθηκαν από τον Ράιλα Οντίνγκα, ιστορική φυσιογνωμία της κενυατικής πολιτικής που είχε καταγγείλει νοθεία.

«Είναι μια ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου… Οι προσφυγές απορρίπτονται», δήλωσε η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Μάρθα Κούμε αφού ανέλυσε το αιτιολογικό της απόφασης.

Ο 55χρονος Ρούτο, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος του απερχόμενου προέδρου Ουχούρου Κενιάτα από το 2013, αναλαμβάνει το πηδάλιο αυτής της χώρας συμμάχου της Δύσης σε μια ασταθή περιοχή, η οποία φιλοξενεί επίσης τα περιφερειακά επιτελεία πολλών παγκόσμιων εταιρειών και οργανισμών.

Ο Ρούτο θα ορκιστεί πέμπτος πρόεδρος της Κένυας σε μια περίοδο που η χώρα αυτή της ανατολικής ΑΦρικής αντιμετωπίζει προκλήσεις, μεταξύ των οποίων δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα αυξανόμενα κόστη βασικών προϊόντων, όπως τροφίμων και καυσίμων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.