, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κίνα: Δεκάδες νεκροί από ισχυρό σεισμό στη Σετσουάν

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών (σύμφωνα με το Ρόιτερς, 6,6 βαθμών σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο) που έπληξε σήμερα την κινεζική επαρχία Σετσουάν και ήταν ο ισχυρότερος που έχει σημειωθεί στην περιοχή από το 2017, καθώς συγκλόνισε την επαρχιακή πρωτεύουσα Τσενγκντού και πιο απομακρυσμένες επαρχίες.

Δρόμοι και κατοικίες κοντά στο επίκεντρο υπέστησαν ζημιές από κατολισθήσεις ενώ οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί σε τουλάχιστον μία περιοχή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε φράγματα και υδροηλεκτρικούς σταθμούς σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, αν και ζημιές στο επαρχιακό ενεργειακό δίκτυο έχουν επηρεάσει την ηλεκτροδότηση περίπου 40.000 καταναλωτών.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην πόλη Λουντίνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό σεισμολογικό κέντρο, στην ορεινή περιοχή περίπου 226 χλμ. νοτιοδυτικά της Τσενγκντού, μιας πόλης περίπου 21 εκατ. κατοίκων.

Οι σεισμοί είναι κάτι συνηθισμένο στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Σετσουάν, ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή της προς δυσμάς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.